Vágólapra másolva!
Bár bizonytalan forrású múlt heti sajtóhírek szerint José Mourinho sajnálja, hogy a szerdai Szuperkupa-döntőn hátulról belenyúlt a Barcelona pályaedzőjének szemébe, a portugál szakember szóvivője kijelentette: Mourinho csak csapata érdekeit védte, és nem fog bocsánatot kérni a kollégájától.

A Real Madrid edzője nagyban hozzájárult, hogy botrányosan végződjön a szezont felvezető Barcelona-Real Madrid Szuperkupa-döntő visszavágója: előbb a Marcelo által felrúgott és a földön fekvő Fabregasba gyalogolt kis híján bele, majd az eset utáni tömegjelenetnél hátulról belenyúlt a barcelonai másodedző, Tito Vilanova szemébe.

Mourinho azóta nem nyilatkozott, és bár voltak olyan sajtóértesülések, melyek szerint megbánta a tettét, szóvivője, Eladio Parames ezt most cáfolta a spanyol El Mundónak adott nyilatkozatában. "José nem fog bocsánatot kérni, úgy gondolja, csupán a Real Madrid érdekeit védte" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a vezetőedzőt hidegen hagyják a médiában megjelent kritikus megjegyzések. "Nem érdekli, mit mond a sajtó, csak azzal törődik, amit a Madrid szurkolói gondolnak."

Mourinhót az előző szezonban öt meccsre eltiltotta az európai szövetség (UEFA), mert a Barcelona elleni április 27-ei BL-elődöntő első összecsapásán megsértette a játékvezetőt, a meccs után pedig többek között arról beszélt, hogy az UEFA az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt különleges elbánásban részesíti a Barcelonát. Az UEFA július végén enyhítette a büntetést, két meccs kihagyását három évre felfüggesztette.

Az edző korábbi balhéiról itt olvashat.