Vágólapra másolva!
Szerződtette a Chelsea labdarúgócsapata Juan Matát, a spanyol Valencia világbajnok középpályását, az Independent információja szerint az angol klub 23,5 millió fontot fizetett érte.

A hírt előbb a játékos jelentette be a Twitter-oldalán, ahol elárulta, sikeres orvosi vizsgálaton esett át Londonban, most már csak azért utazik haza Valenciába, hogy elbúcsúzzon a barátaitól. A Chelsea később hivatalos honlapján megerősítette az információt.

A Valencia az előző idényben úgy szerezte meg a harmadik helyet a spanyol bajnokságban, hogy két legjobbját, David Silvát és David Villát is eladta. A csapat vezéregyénisége a világbajnok támadó, Juan Mata volt, aki idén elődei sorsára juthat, a legfrissebb hírek szerint a Chelsea-hez szerződhet.

A nyár elején a spanyol U21-es válogatottal Európa-bajnoki címet szerzett játékost korábban az Arsenallal hozták kapcsolatba, és sokáig úgy tűnt, hogy a játékos Londonban folytatja.

Mata 2007-ban a Real Madrid ifjúsági csapatától szerződött Valenciába, az legutóbbi szezonban nyolc találattal segítette csapatát bajnoki bronzéremhez. Tagja volt a tavalyi világbajnok spanyol nagyválogatottnak, míg idén az U21-es Európa-bajnokságon csapatkapitányként nyert aranyat.

Mata távozásával a Valencia már mind a négy világbajnokát - David Villa (Barcelona), David Silva (Manchester City), Raúl Albiol (Real Madrid) - eladta.

Andre Villas-Boas, a Chelsea edzője korábban többször jelezte, több középpályásra van szüksége, Mata mellett továbbra is szeretné megszerezni a Tottenham horvát válogatott játékosát, Luka Modricot.