Vágólapra másolva!
Nem juthatott ki Moszkvába, a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. fordulójának visszavágójára a Legia Warszawa szurkolóinak fele az orosz határőrök akadékoskodása miatt - jelentette a Rzeczpospolita című lengyel lap pénteken.

Az újság szerint a Legia mintegy 300 szurkolója akart kiutazni a találkozóra autóbuszokkal, illetve személygépkocsikkal. Közülük mintegy százötvenen azonban az orosz határőrök aprólékos ellenőrzése miatt lekésték a meccset, és kénytelenek voltak visszafordulni a lett-orosz határról.

Nem megerősített hírek szerint a határőrök a lengyel kormánygép Szmolenszk melletti katasztrófájára utaló, az orosz hatóságokat és Donald Tusk lengyel miniszterelnököt bíráló transzparenseket találtak a szurkolóknál, amelyeket a moszkvai stadionban akartak kifüggeszteni. A 2010. április 10-i katasztrófában Lech Kaczynski akkori államfő és további 95 személy veszítette életét.

A varsói csapat 3-2-re győzött a Szpartak Moszkva otthonában, s végül 5-4-gyel jutott tovább a 48-as főtáblára. A Legia sikere Lengyelországban hatalmas szenzációt keltett, az éjjel Moszkvából hazaérkező játékosokat a varsói Okecie repülőtéren több száz szurkoló nagy ovációval fogadta. Maciej Skorza, a Legia vezetőedzője pályafutása legfontosabb győzelmének nevezte a moszkvai diadalt.