Vágólapra másolva!
Futács Márkó az angol másodosztályban szereplő Portsmouth csapatában folytatja pályafutását. A magyar játékos Nwankwo Kanuval alkothat egy csatárkettőst.

A 21 éves támadó közös megegyezéssel szerződést bontott a Werder Bremennel, így szabadon igazolhatóvá vált, majd néhány napig tesztelte őt a a 2008-ban FA-kupát nyert együttes.

A szakvezetésre jó benyomást tett Futács, aki kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Premier League-től a 2009/2010-es idényben búcsúzott Portsmouth-hoz.

Futács már nagyon várja, hogy együtt játszhassson Nwankwo Kanuval. "Az edzéseken jól ment a játék, az edzőmeccsen pedig gólt is sikerült szereznem" - kezdte a magyar támadó.

"A szakvezetés bízik az ilyen típusú csatárokban, mint amilyen én is vagyok, Dave Kitson is hozzám hasonló felépítésű támadó. Egyébként is érzem a bizalmat, a menedzser hangoztatta is, hogy szeretné, ha mihamarább beépülnék a csapatba, de a játékosok is kedvesen fogadtak. Nyilván mostantól még nyíltabb lesz a kommunikáció, hiszen az elmúlt napokban csak egy tesztelésen lévő srác voltam, ám immár teljes értékű tagja vagyok a Portsmouthnak. Nagy élmény lesz például együtt futballozni Kanuval, akit szimplán Kingnek szólít itt mindenki. Sokat hallottam a Championshipről, arról, hogy ez talán a legkíméletlenebb bajnokság Európában, rengeteg a meccs, gyilkos az iram, agresszív a játék, de állok elébe, hiszen a testi adottságaimat tekintve ez a stílus feküdhet nekem."