Vágólapra másolva!
Az egykori világválogatott Détári Lajos veszi át a ferencvárosi futballcsapat irányítását, ám mivel nem rendelkezik az NB I-es edzősködéshez szükséges pro licences képesítéssel, az eddig ideiglenes megbízással dolgozó Nagy Tamás marad a vezetőedző, Détári pedig szakmai igazgató lesz.

"A szakmai munka kifejezetten Döme elképzelései szerint fog folyni, teljes felelőséggel, ezt vállalta, szerintem jó kezekbe került a csapat" - mondta az FTC székházában tartott sajtótájékoztatón Orosz Pál, a futballcsapat ügyvezető igazgatója. "Olyan karizmatikus személyiség lesz az öltözőben, aki játékosként is óriási, példaértékű a pályafutása."

Détári mostanáig az NB II Vecsést irányította, a Ferencvároshoz egy évre írt alá. "Vecsési meccsen nem voltak még ennyien, mint most. 48 évesen készen állok a feladatra" - nyilatkozta a nyolcvanas évek meghatározó futballistája, aki már elkezdte az élvonalbeli edzőködéshez szükséges pro licences tanfolyamot, várhatóan egy év múlva végez. "12 óra 40-kor írtam alá, mostantól felelek a szakmai munkáért. Nem akarok belemenni, hogy mi történt eddig, ismerem a csapatot, sok meccsét láttam, de nem lenne korrekt, ha értékelném. Egy jó beszélgetés után jöhet az első edzés. Alig várom, hogy találkozzak a játékosokkal. Most nehéz lenne azt mondani, hogy megnyerjük a bajnokságot. Elkezdünk dolgozni, a legfontosabb, hogy elinduljon a csapat felfelé. Sok pontot kell szerezni, meglátjuk, ez mire lesz elég."

"Igyekszem segíteni a munkáját, ez az én feladatom, remélem, hamar megtaláljuk a közös hangot, és gyorsan megtaláljuk a módját, hogy eredményes legyen a csapat" - mondta a csapat megbízott edzőjeként két vereséget elkönyvelő Nagy.

A játékosként hatvanegyszeres válogatott Détárinak edzőként a nagybányai FC Bihor volt az első klubja, majd dolgozott az NB II-es Csepelnél, 2002-ben pedig korábbi klubjához, a Honvédhoz került, amellyel megnyerte az alsóházat, vagyis a hetedik helyen végzett. A Honvédtól Vietnamba távozott, majd a Haladásnál vállalt munkát, irányításával jutott fel a szombathelyi csapat az élvonalba.

Az NB II-es Tatabánya, majd a Diósgyőr következett, ahol kaotikus viszonyok uralkodtak, egy időben két csapat készült párhuzamosan, az egyik Détári, a másik Kiprich irányításával, végül utóbbi lett az edző, Détári pedig Nyíregyházán kötött ki, ahol hivatalosan Szabó András volt az edző, mert csak neki volt pro licence.

A Nyíregyháza végül kiesett az élvonalból, Détári pedig a görög másodosztályú Panszerraikosz edzője lett 2005 nyarán, de nem töltötte ki a szerződését. 2006 tavaszán Bozsik Péter szövetségi kapitány mellett a válogatott edzője lett, de a páros belebukott a Málta elleni 2-1-es vereségbe. A megyei első osztályú Felsőpakony után Sopronban ült le a kispadra, 2007 őszén azonban a klub olasz elnöke kirúgta Détárit, aki továbbra is a csapat edzőjének tartotta magát. 2008 nyarán Siófokon próbált szerencsét, előbb Keszei Ferenccel, majd Aczél Zoltánnal dolgozott együtt. Legutóbbi csapata a Vecsés volt.

Orosz Pál elmondta, hogy rövidesen új játékosok szerződtetését is bejelenti az FTC. A csapat hét forduló alatt csak két pontot szerzett, és a 14. helyen áll az NB I-ben.