Vágólapra másolva!
Csakis a három pont megszerzésével lenne elégedett pénteken, a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn Erik Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan klasszis játékosa. Hamrén elsősorban a magyar csatároktól tart.

Elek a szállodai szobába záratná Ibrahimovicot

"Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Zlatannal hasonló a mentalitásunk, így én is minden mérkőzést meg szeretnék nyerni" - nyilatkozta a vendégek csütörtöki sajtótájékoztatóján a szakember. "Előfordulhat, hogy néhány játékosnak rossz napja van, de megfelelő hozzáállással az ilyen esetekben is el lehet érni jó eredményt."

A tréner hozzátette: A magyarok oldaláról főként a támadójátékosokra kell majd figyelniük, ugyanakkor senkit nem akart kiemelni Egervári Sándor csapatából.

"Az egyensúly a legfontosabb. Nem elég jól támadni, keményen kell védekeznünk, ha győzni akarunk" - fogalmazott.

A korábbi magyar-svéd meccsekkel kapcsolatban Hamrén hozzátette: Mivel a csapat korábban többször is győzött Budapesten, így pozitív élményekkel térnek vissza a játékosok.

Ibrahimovic a hollandokra figyel

Hasonló magabiztossággal nyilatkozott Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan támadója is: "Ez egy teljesen új mérkőzés lesz, nem szabad összehasonlítani a korábbiakkal, ugyanis a magyarok és mi is sokat fejlődtünk az utóbbi időben."

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az eddigi 67 válogatott meccsén 28 gólt jegyző csatár úgy véli: még a csoportot magabiztosan vezető hollandokat is elcsíphetik, ám ehhez elengedhetetlen számukra, hogy mind a három pontot megszerezzék a Puskás Ferenc-stadionban.

"A második hellyel nem foglalkozom, ilyen a mentalitásom, kizárólag az első hely érdekel, azért vagyunk itt, hogy győzzünk" - mondta.

Ibrahimovic legutóbbi két budapesti fellépésén egyaránt az utolsó pillanatokban rúgott győztes gólt a magyarok ellen, ám szerinte ennek nincs túl nagy jelentősége: "Természetesen nagyszerű érzés, ha az ember az utolsó percekben a góljával el tud dönteni egy mérkőzést. Ugyanakkor a mostani egy új meccs, törekedni kell arra, hogy az ember folyamatosan fejlődjön."