Vágólapra másolva!
A második félidei játékot dicsérték, a helyzetkihasználást viszont kritikával illették a 2-1-es magyar sikerrel záruló Eb-selejtező után az [origo]-nak nyilatkozó svéd futballisták. A gólszerző Christian Wilhelmsson szerint a semmiből támadtak fel a magyarok, míg Rasmus Elm úgy látta, nem voltak elég határozottak.

Pályafutása egyik legkönnyebb gólját lőtte Christian Wilhelmsson, aki Johan Elmander elsőrangú előkészítése után az üres kapuba passzolva egyenlített az Eb-selejtező 60. percében. Wilhelmsson ennek ellenére nem lehetett boldog, mert ezúttal a magyar válogatott szerezte meg a győztes gólt az utolsó percekben.

"Kínos ez a vereség nekünk, sok helyzetünk volt, nem így kellett volna történnie, de ilyen a futball, kénytelenek vagyunk elfogadni a helyzetet, és igyekszünk minél hamarabb továbblépni" - nyilatkozta az [origo]-nak a szaúdi Al-Hilalban légióskodó szőke középpályás. Wilhelmsson elismerte, hogy gyengén sikerült számukra az első félidő, a másodikban viszont felpörögtek, és segítették egymást a pályán, ekkor viszont a helyzetkihasználással adódtak gondjaik.

"Volt egy nagyon jó időszakunk a második félidőben, akkor lehetett volna eldönteni a meccset. Aztán hirtelen, szinte a semmiből feltámadtak a magyarok, felváltva támadtak a csapatok, érezni lehetett, hogy nem marad döntetlen az eredmény" - bizonyította Wilhelmsson, hogy jók a megérzései. A 31 éves szélső azzal kapcsolatban viszont nem akart tippelni, hogy mi lesz a sorrend a csoportban, azt mondta, egyelőre csak a következő ellenféllel, San Marinóval foglalkoznak, nem akarják azt a hibát elkövetni, hogy számolgatnak. "A második félidei játékot kell magunk elé állítani példaként, csak nem ártana gólokat is lőnünk" - mondta Wilhelmsson egy hamiskás mosoly kíséretében.

Az Elm testvérek legfiatalabbja, Rasmus 2009 nyarán két gólt lőtt a Debrecen ellen BL-selejtezőn, amely a magyar bajnok továbbjutását hozta, de pár héttel később vb-selejtezőn vigasztalódott, amikor Zlatan Ibrahimovic hasáról pattant be a labda a mindent eldöntő gólnál. Elm most az 53. percben állt be, de ezúttal ünneplés helyett kénytelen volt gratulálni a magyar játékosoknak. "A második félidőben kidolgoztunk annyi helyzetet, hogy megnyerhettünk volna a meccset. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, és hogy a legjobb játékunkat kell nyújtani a siker érdekében, de nem voltunk elég határozottak, így most nagyon csalódottak vagyunk" - értékelt a holland AZ Alkmaar játékosa, amikor azt kérdeztük, megérdemelt volt-e a magyar siker.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Elm csereként állt be, de nem tudott lendíteni a svédek játékán

Elm azt mondta, a svédek tisztában voltak vele, hogy a magyaroknak jó csapatuk van, és bár több kulcsjátékos is hiányzott, helyükre jó futballisták kerültek be. Mivel a skandinávok egy meccsel kevesebbet játszottak, a budapesti vereség ellenére még mindig kedvező helyzetben vannak. "Most lépéselőnyben vagyunk, de ha másodikak akarunk lenni, két meccsen is nyernünk kell még. Nehéz lesz, de megpróbáljuk megcsinálni. Ma is győznünk kellett volna, de a meccs vége nem sikerült túl jól a mi szempontunkból" - tette hozzá a 23 éves középpályás, aki nem akart egyetlen magyar játékost sem kiemelni, mert szerinte csapatként voltak erősek a hazaiak.