Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn idegenben 2-0-ra legyőzte Moldáviát, így továbbra is van esélye, hogy a második helyen végezzen az E csoportban. Az eltiltásából visszatért Vanczák Vilmos már a hetedik percben megszerezte a vezetést a magyar csapatnak, majd a hajrában Rudolf Gergely állította be a végeredményt.

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, E csoport, 9. forduló:
Moldova - Magyarország 0-2 (0-1)
Kisinyov, Zimbru-stadion, 11 ezer néző
v.: Bebek (horvát)
Moldova: Gaiduchevici - Armas, Golovatenco, Boret, Epureanu, Savinov - Cebotaru, Zmeu (Bugaev, a szünetben), Suvorov - Alexejev (Tigirlas), Cheptine (Doros, 61.)
Magyarország: Király - Varga, Juhász, Korcsmár (Laczkó, 69.), Vanczák - Koman, Elek, Pintér (Sándor Gy., 64.), Hajnal - Rudolf, Szabics (Vadócz, 82.)
gól: Vanczák (7.), Rudolf (83.)
sárga lap: Alexejev (42.), ill. Laczkó (74.), Juhász (78.)

Élő közvetítés

Telt ház (11 ezer néző) várta a csapatokat a Zimbru-stadionban, plusz egy traszparens: "3-0, egy felejthetetlen eredmény" - írták ki a hazai szurkolók utalva arra, hogy 2007-ben ennyire győzte le Moldávia a magyar válogatottat, szintén Eb-selejtezőn.

A svédek ellen remekül teljesített a felforgatott védelem, de eltiltása után Juhász Roland és Vanczák Vilmos is visszatért, Lipták Zoltán pedig sérülés miatt el sem utazott a csapattal.

Lipták sérülése megkönnyítette annyiban Egervári Sándor szövetségi kapitány dolgát, hogy a svédek elleni mérkőzést eltiltás miatt kihagyó Juhászt visszatehette a védelem közepére, a pénteken kiválóan futballozó Korcsmárt pedig egyszerűen nem hagyhatta ki, így Vanczák végül Laczkó helyén kezdett.

Nagy tempót diktált a mérkőzés elején a magyar csapat, bár az első igazi nagy lehetőséget Suvorov hagyta ki, a hetedik percben Vanczák két méterről nem hibázott (0-1).

Amíg elöl a két visszatérő hozta össze a gólt, addig a védelem tengelyében mintha zavar mutatkozott volna, Egervári a kispad mellől jelezte is, hogy jobban kellene figyelni. A 20. percben Boret, majd Cheptine is lövő helyzetbe került, csak rajtuk és Királyon múlt, hogy nem született meg az egyenlítő gól.

A félidő végén még Elek húzta meg a középpályát, de mire a kapuhoz ért, elfogyott az erő.

Forrás: MTI/EPA/Dimitru Doru

A második félidő elején Rudolf ugyan megzörgette a hálót, de a játékvezető tévesen lest ítélt, és érvénytelenítette a találatot. Hiába birtokolta többet a labdát a hazai csapat, képtelen volt megújulni, nem tudták veszélyeztetni Király kapuját. A félidő közepén előbb Pintér, majd Korcsmár is megsérült, és bár harmadik cserének Szabics helyére Vadócz érkezett, nem az eredménytartására törekedett a válogatott: a 82. percben Varga centerezésére Rudolf érkezett tökéletesen (0-2).

A hazai szurkolók nehezen viselték a vereséget: a játékrész derekán egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek "Gyűlölünk titeket" feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló pályára rohant, de őt hamar leszerelték a biztonsági emberek.

Az utolsó tíz percben ugyan még néhány helyzetet kihagytak a moldávok, de a magyar válogatott végül hozta a kötelezőt, így életben tartotta reményét a második hely megszerzésére, továbbá a harmadiknál már nem végezhet rosszabb helyen a csoportban.

A csoport másik két keddi mérkőzése:
Finnország - Hollandia 0-2
San Marino - Svédország 0-5

A csoport állása:

1.Hollandia880034-524
2.Svédország860226-818
3.Magyarország960322-1418
4.Finnország830515-139
5.Moldova82068-156
6.San Marino90070-490