Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint Moldova a magyar válogatott ellen játszott a legjobban az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, habár hazaiaknak nem volt kidolgozott helyzetük. A szakvezető azt mondja, a 2-0-s győzelemmel csapata elérte az egy évvel ezelőtt megfogalmazott célját.

"Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatig szeretnénk harcban lenni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt" - idézte Egervárit a szövetség honlapja. "A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől, Hollandiától kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is, és bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak."

A moldovai siker azt jelenti, hogy megmaradt a remény a második hely megszerzésére, továbbá azt, hogy a magyarok harmadiknál már nem végezhetnek rosszabb helyen csoportjukban. A pótselejtezőt érő második hely megszerzéséhez az kellene, hogy a svédek legfeljebb két döntetlent érjenek el októberben a finnek elleni idegenbeli, és a hollandok elleni hazai meccsükön, míg Egervári csapata legyőzze Finnországot a Puskás Ferenc Stadionban. Ez utóbbi találkozón a magyarok számára a döntetlen is elég, ha a svédek mindkét meccsüket elveszítik. Ellenben ha október 7-én három ponttal távoznak Helsinkiből, akkor a négy nappal későbbi találkozóknak már semmi tétjük nem lesz.

"Amennyire meg tudom ítélni, Moldova eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtezősorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét" - mondta a keddi mérkőzésről Egervári. "Bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár kihagytunk helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Remekül védekeztünk, a moldovaiaknak nem volt kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt."