Vágólapra másolva!
"Megsérültem, ráadásul fizetnem kell, és még el is tiltottak" - nyilatkozta az [origo]-nak a Pécs kapusa, Holczer Ádám, akit a szerdai FTC-PMFC (1-4) Ligakupa-meccsen herén rúgott Alison Silva. Az eset után a Fradi kirúgta a brazil csatárt, Holczer pedig a sérülését gyógyítgatja, és reméli, hogy az MLSZ csökkenteni fogja az eltiltását.

- Hogy van?
- Megvagyok, köszönöm! Még az orvosok sem tudják, hogy mire számíthatok, pár napot várni kell. A sérült testrészem úgy meg van dagadva, hogy nem tudták megállapítani a diagnózist. Jobb híján most borogatom és gyógyszert szedek.

- Mit szólt, hogy a brazil Alison Silvával szerződést bontott a Ferencváros?
- Nekem mindegy, az én helyzetemen ez nem segít. A fradistáknak volt bajuk azzal, hogy miért nem küldik el azonnal. Engem csak az bánt, hogy nem focistasérülést szenvedtem, hiszen teljesen más lenne most a helyzetem, ha a térdem vagy a combom sérül meg, ez viszont akár az egész hátralévő életemre kihathat.

- Hogyan élte meg, hogy épp azon a pályán sérült meg, ahol kilenc és fél évig játszott?
- Ott lettem első osztályú játékos, sokat köszönhetek a klubnak, de a Fradinak semmi köze ahhoz, amit a srác cselekedett. Mi több, a sérülésem után bejöttek hozzám a fradisták, még a klub vezérigazgatója, Orosz Pál is jobbulást kívánt az öltözőben.

- A becsúszás után nem éppen a leghiggadtabb módon reagált. Utólag hogy látja, ekkora fájdalmak közepette lehetett volna másképp is?
- Nem mondom, hogy nyugodt ember vagyok, megvan bennem az egészséges agresszió, és belátom: rosszul cselekedtem, amikor elkezdtem a mezénél fogva rángatni. Mindenkinek a habitusától függ, hogy hogyan reagálna egy ilyen eset után, biztosan van, aki nyugodtabban, míg más hevesebben. Én rögtön éreztem, hogy nagy baj van. Viszont ha nem kapok pirosat, akkor is le kellett volna jönnöm cserével a pályáról.

- Amikor lesétáltak, mi hangzott el?
- Én csak magyaráztam, ő meg amint befelé sétált, provokált, és azt mondta angolul, hogy touch me, punch me. Nem vagyok perfekt angolból, de értettem, hogy arra céloz, üssem meg.

Alison becsúszása 10.00-nál látható:


- Csütörtökön edzője, Mészáros Ferenc azt mondta: gusztustalan volt, amit a brazil csatár tett, de ettől még megbünteti önt a klub. Így történt?
- A csapattól jelentős pénzbüntetést kaptam, amivel nincs is gond, hiszen benne van a házirendben, hogy aki piros lapot kap, annak fizetnie kell - igaz, nekem az átlagosnál többet kell. A szövetség első fokon szeptember 25-éig eltiltott, de fellebbezni szeretnék, mert hosszúnak érzem az eltiltást, hiszen súlyos sérülést szenvedtem, belém rúgtak, én pedig csak reagáltam egy igazságtalan dologra. Túlzásnak tartom, hogy az eltiltásom alatt három bajnoki és egy kupameccset is rendeznének, így ha valami csoda folytán gyorsan felépülnék, akkor sem játszhatnék. Megsérültem, ráadásul fizetnem kell, és még el is tiltottak.

- Feküdnie kell?
- Igen, még sétálás közben is fájdalmat érzek.

- Az esettől eltekintve mit gondol, a Fradi brazil támadói, Silva és Felipe Félix milyen futballisták?
- A Fradit nem lehet egy lapon említeni ezekkel a gyerekekkel. Amikor csak tudom, megnézem a Fradi meccseit, Alisonról még nem láttam felvételt, de hallottam, hogy a Videotonnál is volt balhéja. A szerdai játékával mindenesetre nem győzött meg. Tagadhatatlan, hogy Felix jó felépítésű, és eleinte gólokat is rúgott. Az egymás elleni bajnokinkon, amikor 1-0-ra nyertünk, az elején virgonckodott, és volt egy lövése. Magyarországon tucatszámra vannak ilyen képességű labdarúgók. Mellette szól, hogy magas, és hogy - ha jól tudom - ingyen meg lehetett szerezni, de szerintem nem képvisel nagy játékerőt. Ha már úgyis minden csapat félvállról veszi a Ligakupát - amelyet én egy jó kezdeményezésnek tartok -, talán jobb lenne, ha a saját nevelésű, fiatal magyar játékosok kapnának lehetőséget a sorozatban. Lehet, ők nem okoznának ilyen sérülést.

- Még mindig ennyire mérges Alisonra?
- Ha André Alves rúgott volna így meg, akkor is haragudnék, de nem tagadnám, hogy neki itt a helye az NB I-ben, hiszen ő egy jó játékos, aki gólokat lő, és hasznára van a Videotonnak. Alisont pedig, ha nem most, akkor télen biztosan elküldték volna az Üllői útról.