Vágólapra másolva!
A Chelsea spanyol támadója, Fernando Torres egy spanyolul és angolul is megjelent interjúban klubtársait nagyon lassúnak nevezte, egyúttal a klub idősebb játékosainak a teljesítményét kritizálta. André Villas-Boas vezetőedző el akar beszélgetni a formán kívül lévő játékossal, és magyarázatot vár tőle.

Fernando Torresért januárban 50 millió fontot fizetett a 2010-ben Premier League-aranyérmet nyert Chelsea, ám a spanyol Európa- és világbajnok támadó azóta 23 mérkőzésen mindössze egy gólt szerzett, pedig előtte a Liverpool egyik leggólérzékenyebb csatára volt (102 bajnoki, 65 gól).

A 27 éves játékos nemrég a spanyol bajnokság hivatalos weboldalának adott interjút, amelyben meglepő őszinteséggel beszélt a Chelsea-ről. Ugyanez a nyilatkozat a saját weboldalán angolul is megjelent, és ebben azt mondja, hogy a londoni csapatban az "öregebbek nem sokat nyújtanak", mindemellett "nagyon lassúnak" nevezte a klub futballistáit.

A Chelsea vezetőedzője, André Villas-Boas magyarázatot vár a spanyol támadótól, aki első reakcióként azt mondta, hogy az angol cikk fordítása nem volt pontos.

A londoni csapatnál megvizsgálják a spanyolul megjelent írást, Villas-Boas pedig figyelmeztette Torrest, hogy ne beszéljen ennyire őszintén a klubról a jövőben.

Forrás: AFP
Torres eddig egy góllal törlesztette 50 millió fontos vételárát

"Részletesen megnézzük az eredeti interjút, megvizsgáljuk, miként szerepelnek benne a kérdéses dolgok. Mélyen belemegyünk majd a szövegbe" - idézte a Soccernet.com futballportál a portugál szakvezetőt. Villas-Boas hozzátette: amit Torres mondott, az egyetlen játékosnak a véleménye, és ezt neki mint edzőnek egyáltalán nem kell osztania. "Előfordulhat, hogy egyes esetekben nem ugyanazt gondolom, mint a játékosaim."

Mindeközben Villas-Boas arról is beszélt, reméli, Torresnek jót tett, hogy csak csereként állt be a szombati, sunderlandi bajnokin, amelyen 2-1-re győzött a Chelsea, és a spanyol helyén szereplő Daniel Sturridge gólt szerzett.

A Portóval májusban Európa Ligát nyert tréner bízik benne, hogy a Leverkusen elleni, keddi Bajnokok Ligája-meccsen egy sokkal motiváltabb Torrest szerepeltethet, aki a kispadozás miatt még inkább bizonyítani akarja majd, hogy helye van a kezdőcsapatban. "Örülök, ha a mellőzött játékos nem boldog, mert akkor arra lehet ösztönözni, hogy még jobban küzdjön, és tegyen még egy lépést a kezdőcsapatba kerülésért" - fogalmazott a 33 éves szakember.

Torresre rájár a rúd: a spanyolok legutóbbi Eb-selejtezőjén még a kispadra sem ültette le Vicente del Bosque szövetségi kapitány, aki a döntést a játékos klubjában mutatott gyenge teljesítményével indokolta. Ezt követően jelezte André Villas-Boas, hogy gólszegény játéka miatt a csatár kimarad a Chelsea kezdőjéből.