Vágólapra másolva!
Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi alelnöke olyan diktatórikus személynek írja le Joseph Blatter FIFA-elnököt, aki jól bánik a szavakkal, intelligens, ugyanakkor nem egy nemzetközi úriember.

A dél-koreai milliárdos 16 éven át volt a FIFA alelnöke, és akkor került igazán összetűzésbe Blatterrel, amikor maga is elnöki ambíciókat táplált, ám végül az ázsiai szövetségben sem választották meg alelnöknek, így aztán nem lett Blatter kihívója.

Csung emlékiratait a múlt héten adták ki hazájában, és ebben ír a svájci sportdiplomatáról. Szerinte Blatter diktatórikus eszközökkel vezeti a FIFA-t. Azzal is vádolja, hogy a korrupcióellenes testület létrehozásával elbitorolja a végrehajtó bizottság jogait.

"Blatter elnök öt nyelven folyékonyan beszél, és jól bánik a szavakkal, intelligens, de úgy gondolom, nem egy nemzetközi úriember, és olyan, mint egy kiskölyök" - fogalmazott Csung, aki a FIFA tiszteletbeli alelnöke, de beleszólása már nincs a döntésekbe.

Csung - akinek néhai édesapja alapította a jelenleg is FIFA-szponzor Hyundai cégbirodalmat - minden bizonnyal indul majd a jövő évi dél-koreai államfőválasztáson.