Vágólapra másolva!
Portugál újságok is beszámoltak a Videoton vezetőedzőjének, Paulo Sousának a sportnapilap által kirobbantott ügyéről. A Nemzeti Sport szerint a bajnokcsapat szakvezetője egy barátságos focimeccsen lefejelte az újság egyik munkatársát.

"Akkor is élvezem a focit, ha fáj" - interjú Paulo Sousával, a Videoton edzőjével

A Record "Paulo Sousa agride jornalista" (Paulo Sousa megtámadta az újságírót) címmel közölte a hírt, amely a Magyarországion is ismert történet szikár változata volt. A kommentelők között foeverlion csak annyit jegyzett meg: "Um verdadeiro gentleman!" (Egy igazi úriember!)

Az O Jogo cikke címében csak vádként fogalmazza meg az újságíró bántalmazását, és kiemeli, nem könnyű a portugál szakvezető élete Magyarországon.

"A címvédő jelenleg hatodik helyen álló Videoton nemcsak tízpontos hátrányban van a Debrecenhez képest, de a portugál edző még rendőrségi ügy elé is nézhet, mert állítólag megtámadott egy újságírót" - írja a lap, pontatlanul közölve a két említett klub közötti különbséget a tabellán, amely mindössze kilenc pont.

Az O Jogo megszólaltatta Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját, aki elmondta, szó sem lehetett balesetről, az egy szemtől szembeni inzultus volt. A lap kereste Paulo Sousát, de nem érte utol telefonon.