Vágólapra másolva!
Dmitrij Alejnyicsev, az oroszok ötvenötszörös válogatott futballistája szerint Dzsudzsák Balázs remek játékos, ám klubjának, az Anzsi Mahacskalának időre van szüksége ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el.

"Három-négy év kell hozzá, hogy igazi csapattá érjenek, a Manchester Citynél is hosszú éveken át csak költötték a pénzt, de az átütő sikerre egészen mostanáig kellett várni" - nyilatkozta pénteken a Champions League Trophy Tour elnevezésű eseményre érkező Alejnyicsev, aki 2006-ban fejezte be aktív pályafutását.

Hozzátetette: Dzsudzsák Balázs játékát látta már, ugyanis élőben követte figyelemmel a Szpartak Moszkva-Anzsi találkozót, amelyet a fővárosiak magabiztosan nyertek 3-0-ra, ennek ellenére erős, gyors és technikás futballistának tartja a magyar szélsőt.

Érdekesség, hogy a 38 éves középpályás az egyetlen olyan orosz futballista, aki a magasba emelhette a Bajnokok Ligája-trófeáját, ezt 2004-ben a José Mourinho vezette FC Portóval tette ezt meg, ráadásul egy évvel korábban az UEFA-kupát is elhódította az együttessel. Rajta kívül még Vlagyimir But (Borussia Dortmund 1997) és Igor Dobrovolszkij (Olympique Marseille 1993) mondhatja magát BL-győztesnek, ám a fináléban egyikük sem játszott.

"Kétségtelenül ez volt életem legjobb időszaka. Mourinho fantasztikus edző. Az, amit a médiában lehet látni róla, hogy esetleg arrogáns, vagy éppen agresszív, csak színjáték. Mindig nagyon figyelt arra, hogy az öltözőben lévő atmoszféra tökéletes legyen, a játékosokból pedig külön-külön kihozta a lehető legjobbat" - mondta a futballista, aki a Celtic Glasgow elleni UEFA-kupa-döntőben, majd egy évvel később Gelsenkirchenben az AS Monaco elleni fináléban is gólt lőtt. Rajta kívül két játékos, a legendás Ronald Koeman, valamint a brazil Ronaldo mondhatja el magáról, hogy egymást követő két európai kupadöntőben is gólt lőtt.

Alejnyicsev tavaly vette át az orosz U18-as csapat irányítását. Mint elmondta, azt szeretné, hogy a 2018-as orosz rendezésű világbajnokságra ebből a garnitúrából épüljön fel egy ütőképes válogatott. A legnagyobb álma az, hogy egyszer a Szpartak Moszkva vezetőedzője legyen, ugyanakkor számára egy hazai rendezésű vb-n hazája válogatottját is hatalmas megtiszteltetés lenne irányítani.