Vágólapra másolva!
Megőrizte hibátlan mérlegét a Cagliari együttese az olasz labdarúgó-bajnokságban, miután a 3. fordulóban 2-1-re legyőzte a vendég Novarát. Az Inter és a Roma nem bírt egymással a San Siróban, hiába sorjáztak a helyzetek a csapatok előtt, 0-0 maradt a vége, ami egyik félnek sem igazán jó.

Az első szombati meccsen a Cagliari ugyanúgy 2-1-re nyert, mint a Roma ellen, ezzel a szárdok két kör után hibátlanul állnak. Az esti rangadón Javier Zanetti 756. alkalommal lépett pályára az Inter mezében, amivel beállította Giuseppe Bergomi rekordját.

Az első lehetőség a Roma előtt adódott, Osvaldo lapos lövését Júlio César védte a rövid saroknál, majd az első negyedóra végén Lúcio kerülhetett volna helyzetbe, de Stekelenburg elütötte előle a labdát, a brazil védő fejbe rúgta a holland kapust, aki elájult az esetnél, hordágyon vitték le, később kórházba szállították vizsgálatra, de nem szenvedett komolyabb sérülést.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4IGJ8L5xg7xYCluq


Nagy bravúrt nem kellett az első félidőben bemutatnia a kapusoknak, Diego Milito éles szögből leadott lövését a Stekelenburg helyére érkező Lobont védte, Nagatomo pedig tiszta helyzetből centikkel fölé bombázott. A második félidő elején Júlio César újabb párharcot nyert Osvaldo ellen, a másik oldalon Milito fejelt elvetődve a jobb sarok mellé.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=RqbMEkTcSjaOC0PR


A csereként beállt Zarate nagyon agilisan játszott, többször is megforgatta a római védelmet, egyik beadása után Sneijder került óriási ziccerbe, de lövése a gólvonalon álló Kjaerről oldalra pattant. Bár végig benne volt a csapatok játékában a gól, a vége 0-0 lett, amivel egyik brigád sem lehet elégedett, az Inter például továbbra is nyeretlen az idényben.

Serie A, 3. forduló:
Internazionale - Roma 0-0

Cagliari - Novara 2-1 (1-0)
gól:
Thiago Ribeiro (38.), Larrivey (86.), ill. Morimoto (88.)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=dTqEqyf3bk6O0Ag3


A forduló további programja, vasárnap:
Atalanta - Palermo 12.30
Bologna - Lecce 15
Catania - Cesena 15
Lazio - Genoa 15
Parma - Chievo 15
Siena - Juventus 15
Udinese - Fiorentina 15
Napoli - AC Milan 20.45