Vágólapra másolva!
Részben a fölösleges lapokat begyűjtő Khedirát, részben a játékvezetőt okolja a Real Madrid vereségéért José Mourinho. A Levante otthonában 1-0-ra kikapó Real egy pont hátrányba került a Barcelonához képest, és csak ötödik a tabellán.

Története során először kapott ki a Levante otthonában a Real Madrid vasárnap este. Az első félidő végén Sami Khedirát kiállították, miután begyűjtötte második, az elsőhöz hasonlóan teljesen fölösleges sárgáját. Fordulás után aztán a kilátástalanul futballozó Real védelmét többször is feltörték a hazaiak, a 68. percben pedig Arouna Kone eldöntötte a meccset.

José Mourinho persze nem csapata körülményes, lassú játékát elemezte: "Tizenegy a tizenegy ellen jól játszottunk, Casillasnak labdához sem kellett érnie. Sok helyzetet kidolgoztunk, de nem ezeket nem lőttük be egy nehéz, rossz füvű pályán."

"Aztán tíz emberrel folytattuk, a meccs kiegyenlített lett, és volt egy tiszta tizenegyesünk, amiért egy második sárga is járt volna a Levante védőjének. Gratulálok az ellenfélnek, jól tették a dolgukat: provokáltak, szimuláltak, nem pazarolták el a labdákat, ez a futball pedig nem ízlett a mieinknek" - értékelt a portugál.


Mourinho szerint a két sárga lapot begyűjtő Khedira az ellenfél csapdájába esett, a Real játékosait pedig a kicsi stadion is zavarta: "Vannak játékosaim, akik nagyon jók a nagy stadionokban, de nem tudnak alkalmazkodni egy ilyen helyhez. Az itteni játék a futball piszkos oldala, ami nem fekszik nekünk. Az egyik játékosom tudta ezt, mégis csapdába esett, pedig a meccs előtt beszéltünk ezekről. Részben Khedira a felelős a vereségért, ám részben a játékvezető, valamint én és a többi játékosom."