Vágólapra másolva!
Harmadik bajnokiját sem tudta megnyerni a címvédő AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokságban, amely úgy ért el 1-1-es döntetlent az Udinese ellen, hogy Alexandre Patót sérülés miatt hamar elvesztette, és a brazil támadó helyére beálló, 18 éves Stephan El Shaarawy szerezte az egyenlítő gólt. Nincs már hibátlan csapat, miután a Napoli és a Cagliari kikapott, az első félidő végén tíz emberre fogyatkozó Juventus pedig döntetlent játszott a Bolognával. az alábbi cikkben megnézheti a Serie A szerdai meccseinek összes gólját.

Az idényben még győzelem nélkül álló Milan azt az Udinesét fogadta a San Siróban, amelynek általában jól megy a piros-feketék ellen, és az amúgy is sérülésektől tizedelt címvédő a 21. percben újabb alapemberét vesztette el, amikor Pato a combjához kapott. A brazil csatár helyére a nyáron a Padovától szerződtetett, 18 éves El Shaarawy állt be, aminek később lett jelentősége.

A 29. percben Abbiati kapitális hibája után került előnybe az Udinese: Torje nyert párharcot a bizonytalankodó Abate mellett, beadását a kapusnak fognia kellett volna, de valahogy maga elé ügyetlenkedte a labdát, a szemfüles Di Natale pedig meglőtte szokásos gólját a Milan ellen.

Milan - Udinese 1-1:


Seedorf szabadrúgásból elért kapufájánál közel járt az egyenlítéshez a Milan, majd Cassano rontott ziccert a második félidőben, végül a 64. percben El Shaarawy tette le a névjegyét egy jobb alsóban kikötő lövéssel. A hajrában Pinzi révén az Udinese is lőtt egy kapufát, majd a Milan-szurkolók ünnepelték meg a tíz hónapos sérülése után visszatérő Inzaghit, de a jó öreg Pippo ezúttal nem tudott segíteni csapatának, Abbiati viszont két nagy védéssel tette jóvá korábbi bakiját.

A forduló előtt két győzelemmel álló Juventus szinte egykapuzott a Bologna ellen az első félidőben, mégis csak egy gólt ért el, és az sem biztos, hogy szabályos volt: a bíró ugyanis mutatta Pirlónak, hogy várja meg, míg jelt ad a szabadrúgás elvégzésére, de a Milantól érkező középpályás gyorsan elrúgta a labdát, amit Vucinic lőtt a vendégek kapujába.

A montenegrói csatár a későbbiekben is főszereplő volt, egy rossz ütemű becsúszás miatt piros lapott kapott, az emberelőnyt pedig a második félidő elején használta ki a Bologna, Portanova szöglet után fejelt Buffon kapujába.

Juventus - Bologna 1-1:


A Juve tíz emberrel is megnyerhette volna a meccset, de hol Gillet védett nagyott, hol a kapufa segítette ki a kapust, így pontot vitt el a Zebrák új stadionjából a Bologna. Az eddig szintén tökéletes mérleggel rendelkező Napolit a Chievo cibálta vissza a földre, Fideleff nagy hibája után Moscardelli lőtt bombagólt a léc alá a meccs legfontosabb jeleneténél.

Chievo - Napoli 1-0:


A tabellát a Genoa vezeti, amely 3-0-val küldte haza a Cataniát, Palacio előbb a szicíliai kapus határozatlanságát kihasználva szerzett gólt, majd a vendégvédők játszottak a kezére, amikor Caracciolo kapura gurított labdájánál egymást zavarták, felszabadítás helyett Spolli csak visszasarkalta a labdát, a hazaiak kapitánya pedig köszönte szépen a lehetőséget. Palacio a második félidőben egy gólpasszal egészítette ki a dupláját, beadását Constant fejelte be.


Jól szerepel a Fiorentina is, amelyben Jovetic vette át a vezér szerepét a megsérült Gilardinótól, a montenegrói légiós két góllal jelentkezett, a kettő között pedig Cerci villant egy látványos fejessel.


A játéknap leggyorsabb gólja Palermóban született, az izraeli Zahavi 24 másodperc elteltével akasztott hatalmas gólt a Cagliari kapujába, majd az első negyedóra végén Bertolo duplázta meg az előnyt. A szünet után Miccoli tréfálta meg a szárdok kapusát, aki éles szögből a rövidre csavart egy szabadrúgást, és bár a Cagliari Conti hasonlóan trükkös szabadrúgása és Nainggolan ügyes szólója révén szépíteni tudott, a nagy hajrá nem járt együtt pontszerzéssel.


A Cesena ugyan gyorsan vezetést szerzett a Lazio ellen Mutu góljával, de a rómaiak a fordulás után egy négyperces hadművelettel megfordították a meccset.


Az Atalanta is az otthonától távol vitézkedett, a leccei diadal főhőse Denis volt, aki akrobatikus mozdulattal szerezte meg a három pontot érő gólt.


Serie A, 4. forduló:
AC Milan - Udinese 1-1 (0-1)
gól:
El Shaarawy (64.), illetve Di Natale (29.)

Cesena - Lazio 1-2 (1-0)
gól:
Mutu (15.), illetve Hernanes (48., 11-esből), Klose (52.)

Chievo - Napoli 1-0 (0-0)
gól:
Moscardelli (72.)

Fiorentina - Parma 3-0 (0-0)
gól:
Jovetic (46., 81.), Cerci (61.)

Genoa - Catania 3-0 (2-0)
gól:
Palacio (29., 34.), Constant (79.)

Juventus - Bologna 1-1 (1-0)
gól:
Vucinic (29.), illetve Portanova (52.)
kiállítva: Vucinic (45., Juventus)

Lecce - Atalanta 1-2 (1-1)
gól:
Mesbah (26.), illetve Denis (3., 56., az elsőt 11-esből)
kiállítva: Grossmüller (64., Lecce)

Palermo - Cagliari 3-2 (2-0)
gól:
Zahavi (1.), Bertolo (15.), Miccoli (76.), illetve Conti (84.), Nainggolan (90.)

csütörtök:
AS Roma - Siena 20.45

Az állás:
1. Genoa 7 pont/3 mérkőzés (7-3)
2. Juventus 7/3 (6-2)
3. Udinese 7/3 (5-1)
4. Napoli 6/3 (6-3)
5. Fiorentina 6/3 (5-2)

Az első fordulót a játékossztrájk miatt elhalasztották.