Vágólapra másolva!
Olasz-, Spanyol- és Franciaországban is hétközi fordulót rendeztek, vagyis feszített menetrend szerint zajlanak a topligák, kevesen vannak, akik képesek folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Ezzel együtt álomcsapatunkban három mesterhármast szerzett játékos akad - Messi mellett még Oliech és Ba is triplázott.

Kapus:
Steve Mandanda (francia, Olympique Marseille): Az OM pocsékul kezdte a bajnokságot, de a múlt héten végre megszerezte első győzelmét. Az Evian ellen Mandandának nem volt sok dolga, a hét végén a Valenciennes ellen annál inkább - az 1-1-re végződött találkozón a L'Équipe-től kilences osztályzatot kapott.

Hátvédek:
Roberto Vitiello (olasz, Siena): A jobbhátvéd az idén mutatkozott be az élvonalban, és már a harmadik mérkőzésén megszerezte első gólját. Az AS Roma ellen a hajrában volt eredményes, és ezzel pontot mentett csapatának, amely a hét végén a Leccét is magabiztosan verte.

Sergio Ballesteros (spanyol, Levante): A kiscsapat az előző idényben bámulatos hajrával maradt benn az élvonalban, most pedig parádésan kezdte az idényt. A múlt héten előbb a Rayo Vallecanót, majd az Espanyolt győzte le az együttes, és a csapatkapitány Ballesteros a madridiak ellen győztes gólt fejelt.

Daniel van Buyten (belga, Bayern München): Amikor a bajorok a nyáron leigazolták Jerome Boatenget, akkor úgy tűnt, hogy a belga középhátvéd a kispadra szorul, de a hét végén a Leverkusen elleni bajnokin már megint ő szerepelt a védelem tengelyében. Nem is akárhogyan, hiszen hibátlanul futballozott, és még gólt is szerzett.

Jérémy Mathieu (francia, Valencia): A ballábas hátvéd hol a védelemben, hol a középpályán kap helyet klubjában. A múlt héten a Barcelona ellen balszélsőt játszott, és két gólpasszt is adott, majd a Sevilla elleni rangadón már egy sorral hátrébb nyújtott remek teljesítményt.

Középpályások:
Denis Oliech (kenyai, Auxerre): A Ligue 1 középmezőnyébe tartozó együttesnek jó hete volt, amint elsősorban kenyai jobbszélsőjének köszönhet. Oliech előbb pontot érő gól szerzett a Lorient ellen idegenben, majd a hét végén még jobban belehúzott, hiszen egy félidő alatt mesterhármast vágott a Sochaux-nak.

Forrás: AFP
Oliech (fehér mezben) négy gólt szerzett a legutóbbi két meccsén

Ramires (brazil, Chelsea): A londoniak portugál edzője, André Villas-Boas eddig beváltotta azon ígéretét, hogy nem a nevek, hanem a teljesítmény alapján állítja össze csapatát. A hét végén a Swansea City elleni bajnokin csak a kispadra ültette Frank Lampardot, de a húzás bevált, hiszen Ramires két gólt is szerzett.

Javier Pastore (argentin, Paris-SG): A párizsiak a nyáron csillagászati összeget fizettek az argentin irányítóért, de egyelőre úgy tűnik, hogy a középpályás megérte a pénzt. A PSG nyolc forduló után vezeti a bajnokságot, Pastore pedig a hét végén a Montpellier elleni rangadón két gólt is szerzett.

Lukas Podolski (német, Köln): Néhány hete még úgy tűnt, hogy a kölni kedvenc a szakvezetővel, Stale Solbakkennel való konfliktusa miatt a kispadra szorul, de a trénernek sikerült megtalálnia helyét a csapatban. Podolski balszélsőként a Hoffenheim ellen a mezőny legjobbja volt, góllal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.

Csatárok:
Lionel Messi (argentin, Barcelona): Lassan elfogynak a jelzők az argentin világklasszis teljesítményére. A Valencia elleni rangadón még "csak" két gólpasszt adott, azonban az Atlético Madrid ellen már nem lehetett őt megállítani, hiszen mesterhármast vágott.

Demba Ba (szenegáli, Newcastle United): A Newcastle a bajnokság első öt fordulójában mindössze négy gólt szerzett, a hatodik játéknapon azonban a Blackburn Rovers ellen 3-1-re nyert. Ba vállalta a főszerepet, hiszen a szenegáli támadó szerezte a csapat mindhárom találatát.

www.global-soccer.eu