Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint jogtalan tizenegyest kapott csapata a Basel ellen 3-3-ra végződött Bajnokok Ligája-meccsen, de játékosai is tehetnek arról, hogy nem sikerült legyőzni a svájci együttest, valamint ő is hibázott, amikor túl sok támadóval küldte pályára csapatát.

"Az elején nagyon jó támadófocit játszottunk, de utána elkényelmesedtünk" - idézte a Belfast Telegraph a skót mestert, aki arra utalt, hogy Welbeck gyors duplájával már 2-0-ra is vezetett a ManUnited.

"A Basel feljavult, már az első félidőben is rúghatott volna három gólt. A büntető, amit 2-2-nél befújtak ellenünk, nem volt tizenegyes, ez egy nagyon rossz döntés volt a játékvezetőtől, de a meccs hajrájának jót tett."

Ferguson szerint túl sok támadó szellemű játékossal küldte pályára csapatát, ezért nehezebb dolguk volt a védőknek. "A több támadó miatt sok területet hagytunk a Baselnek, amelyet egyébként üdvözlök az európai kupaporondon, remek játékot játszottak a svájciak, a BL-ben a helyük. Jókor jött nekünk ez az ébresztő."

A Manchester United kezdőcsapatában Ryan Giggs, Antonio Valencia, Ashley Young és Danny Welbeck is helyet kapott.

Forrás: AFP

Thorsten Fink, a Basel trénere extázisban nyilatkozott a meccs után: "Fantasztikus este volt, elképesztően játszott a csapatom. Nem hiszem, hogy sok csapat tudna kétgólos hátrányból felállni az Old Traffordon, de mi megtettük. Akár meg is nyerhettük volna a meccset, de a 3-3 is tökéletes eredmény számunkra."