Vágólapra másolva!
Lipták Zoltánt nem szerződteti az angol Premier League-ben szereplő Swansea, pedig a tízszeres magyar válogatott védő ingyen igazolható.

A walesi csapat - amely jelenleg tizenhatodik a 20 csapatos Premier League-ben - egy hétig tesztelte Lipták Zoltánt, aki augusztus végén bontott szerződést a magyar bajnoki címvédő Videotonnal.

Bár az átigazolási időszak augusztus 31-én éjfélkor véget ért, a szerződés nélküli játékosokat - a 26 éves védő is ilyen - ingyen leigazolhatja bármely klub, csak a játékossal kell megegyeznie.

Liptákot szerdán egy barátságos meccsen is kipróbálta Brendan Rodgers vezetőedző - a Newcastle tartalékcsapata 5-3-ra legyőzte a Swansea-t -, de a jelek szerint a szakember nem volt elégedett a hátvéddel.

"Zoltán nagyon jól teljesített az edzéseken, de mégsem ő az, akinek a leigazolásáért lépéseket fogunk tenni" - nyilatkozta a Walesonline.co.uk-nek Rodgers.

Helyette vélhetően a tizenötszörös görög válogatott Vangelisz Morasz igazol a Swansea-hez, Lipták pedig folytathatja a csapatkeresést - azzal a tudattal, hogy csapat nélküli játékosként is benne van a magyar válogatott keretében, amely október 11-én Finnországgal játszik Eb-selejtezőt.