Vágólapra másolva!
Nem elég az Arsenalnak, hogy elvesztette a Tottenham elleni rangadót, a mérkőzésen három hónapra lesérült Bacary Sagna egy kemény belépő után. A Premier League tizenötödik helyén álló csapatnak a védő a tizedik sérültje.

Bacary Sagna azonnal cserét jelzett a Tottenham elleni bajnoki 66. percében, miután Benoit Assou-Ekotto durván faultolta. A kameruni játékos sárga lapot sem kapott, Sagnának viszont eltört a szárkapocscsontja, ami miatt három hónapig nem focizhat.

A jobbhátvéd így kihagyja a francia válogatott két októberi Eb-selejtezőjét Albánia és Bosznia ellen. A napokban a Real Madrid francia támadója, Karim Benzema is megsérült, így rá sem számíthat majd Laurent Blanc szövetségi kapitány.

Arsene Wenger, az Arsenal francia edzője lassan egy komplett csapatot is kiállíthatna a sérültekből, Sagna mellett kilenc játékos harcképtelen: Yossi Benayoun, Sebastien Squillaci, Johan Djourou, Thomas Vermaelen, Theo Walcott, Gervinho, Laurent Koscielny, Jack Wilshere és Abou Diaby. Wilshere július 31-én, Diaby még az előző idényben, május 22-én lépett pályára utoljára.

Az Arsenal október 16-án a Sunderlandet fogadja majd, és szüksége is van a hazai pályára: eddigi négy idegenbeli bajnokiján egyetlen pontot szerzett, ezzel csak 15. a tabellán.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hAHv9PqMhEtNdIMg


Premier League, 7. forduló:
Tottenham Hotspur - Arsenal 2-1 (1-0)
gól:
Van der Vaart (40.), Walker (73.), illetve Ramsey (51.)