Vágólapra másolva!
A Tottenham és az Arsenal is vizsgálatot indított, hogy megtalálják azokat a szurkolókat, akik a két csapat egymás elleni meccsén durva dolgokat kiabáltak be a lelátóról.

Az Arsenal szurkolóinak egy csoportja nehezen bocsát meg a csapat korábbi csatárának, Emmanuel Adebayornak, aki az Ágyúsoktól előbb a Manchester Cityhez igazolt, és ott úgy ünnepelte gólját, hogy a londoni szurkolók elé futott, majd most a gyűlölt ellenségnél, a Tottenhamnél kötött ki, amely 2-1-re nyerte a vasárnapi rangadót.

A drukkerek a "Bárcsak téged lőttek volna le Angolában" szövegű dalt énekelték Adebayornak, utalva a togói válogatott busza ellen irányult támadásra a tavalyi Afrika-kupa során, amikor hárman vesztették életüket. Egy másik dalban hasonló "jókívánságokkal" bombázták a csatárt, amikor azt énekelték neki, hogy "El kellett volna égned a zavargásokban", utalva a pár héttel ezelőtti londoni erőszakhullámra.

A Tottenham fanatikusai is kitettek magukért, Arsene Wengert, az ellenfél edzőjét is többször megtalálták, de a lábtörést szenvedett Bacary Sagnának is kijutott a szitkokból. A két klub közös közleményt adott ki, amelyben kifejezték elkeseredettségüket a bekiabálások miatt, és arra kérte a szurkolókat, jelentsék, ha tudják, kik vettek részt az ócsárló kórusban.

Mivel a lelátók be vannak kamerázva, így a felvételek megkönnyíthetik a klubok dolgát, hogy megtalálják a vétkeseket, és az Angol Labdarúgó Szövetség jelezte, figyelemmel kíséri az ügy alakulását. Szeptember 20-án a Ligakupában játszott Leeds-Manchester United meccsen is hasonló történt, ott a hazai szurkolók az 1958-as, müncheni tragédiára emlékeztették a vendégdrukkereket, amikor a klub nyolc játékosa vesztette életet a repülőbalesetben, míg a manchesteriek egy Isztambul feliratú drapériát lobogtattak, utalva a 2000 tavaszán történtekre, amikor két Leeds-fanatikust halálra késeltek a Galatasaray szurkolói az UEFA-kupa-meccs előtt.