Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, a Barcelona edzője elárulta, akkor tud a legjobban teljesíteni, ha nincs hosszútávú szerződése egy csapatnál, és megvan a szabadsága, hogy ő döntsön a jövőjéről.

A 40 éves Guardiola 2008-ban vette át a Barcelonát, azóta többek között három bajnokságot és két Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, mégsem írt alá több évre szóló szerződést.

"Minden nap bennem van, hogy holnap távozom. Jobban tudok dolgozni, ha tisztában vagyok vele, hogy én dönthetek a jövőmről. Egyébként is van egy olyan velejárója a hosszútávú munkának, hogy az emberből előbb-utóbb kiveszik a szenvedély. Pedig számomra az a legnagyobb érték, ha az ember azzal foglalkozhat, amit igazán szeret" - nyilatkozta Guardiola a barcelonai Sport című lapnak.

Guardiolát - akinek 2012 nyaráig szól a szerződése a Barcánál - a sikerek érthetően kapóssá tették, korábban az Inter is szívesen látta volna, most pedig Socrates, a brazil válogatott korábbi klasszisa ajánlgatta őt hazája szövetségi kapitányának. A brazilok jelenlegi kapitányát, Mano Menezest rengeteg kritika érte, amikor a válogatott a negyeddöntőben búcsúzott a Copa Américától, Socrates szerint Guardiola vagy a szintén erős barcelonai kötődéssel bíró Johan Cruyff lenne a megfelelő személy a braziloknak, mert mindketten a támadófutballt favorizálják.

"A selecaónak nem jó védőkre, hanem bátorságra van szüksége. A csapat feladta a brazilos stílusát, ami rossz húzás volt, ez tönkreteszi a válogatottat, még jó, hogy vannak olyan támadóink, mint Neymar, aki visszahoz valamit a ránk mindig is jellemző futballból"- nyilatkozta a közelmúltban gyomorvérzéssel többször is kórházban kezelt Socrates.