Vágólapra másolva!
A svéd válogatott csapatkapitánya, egyben legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic biztos benne, hogy csapata mindkét hátralévő Eb-selejtezőjét megnyeri, és ezzel megszerzi a második helyet a magyar válogatott előtt a csoportban.

"Megy a szívatás a két nemzet között" - a finn-svéd viszony a sportban

A svédek pénteken előbb Finnországban játszanak, majd kedden a már továbbjutott hollandokat fogadják, és elég a két meccsen három pontot szerezniük, hogy bebiztosítsák a második helyet.

"Mindig győzni akarok, és meg fogjuk verni a moldávokat és a hollandokat is. A kiélezett helyzetekben általában jól teljesít a csapat, és most sem fogunk hibázni" - mondta magabiztosan a Milan csatára. "Egyelőre csak a finnekkel foglalkozunk, a hollandok majd csak akkor lesznek érdekesek, ha Helsinkiben nyerünk. A hollandok elleni meccsen könnyebbséget jelent majd a számunkra, hogy nekik már nem lesz tétje, mivel ők már kijutottak, ennek ellenére azért győzni akarunk ellenük is".

A svédek a finneket hazai pályán 5-0-ra verték - Ibrahimovic három góllal járult hozzá a kiütéshez -, a hollandoktól viszont kikaptak idegenben 4-1-re. A csoportot jelenleg a 24 pontos hollandok vezetik, a svédeknek és a magyaroknak 18-18 pontja van, de Egervári Sándor csapata már csak egyszer lép pályára, kedden a finneket fogadja a Puskás-stadionban.