Vágólapra másolva!
A Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn kiállított Wayne Rooney biztosan kihagy egy mérkőzést a jövő évi Eb-n, de várhatóan attól megmenekül, hogy az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) kétmeccses eltiltással sújtsa.

Az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában Anglia labdarúgó-válogatottja végzett az élen, a győzelmet a Montenegró elleni idegenbeli 2-2-es mérkőzésen biztosította be a csapat. Az angolok ugyanakkor komoly veszteséget is szenvedtek, hiszen Wayne Rooney a 74. percben csúnyán megrúgta Miodrag Dzudovicot, amiért egyből piros lapot kapott a játékvezetőtől.

A Manchester United csatárának forrófejűsége sokba kerülhet, mivel így egy meccset biztosan ki kell hagynia a jövő évi Európa-bajnokságon.

Hogy az európai szövetség (UEFA) esetleg két mérkőzésre növeli az eltiltást, nem tudni, mindenesete a német Wolfgang Stark játékvezető állítólag jelentésében azt írta, dicséretes, ahogy az angol játékos elfogadta az ítéletet.

Starkot számos angol újság idézte, állítólag azt mondta, egyértelműen piros lapot érő szabálytalanság volt, és ezt Rooney is tökéletesen tudta, hiszen reklamálás nélkül lesétált a pályáról.

"Ezt írom bele a jelentésembe, amit ha leadok, az UEFA majd dönt a büntetés mértékéről" - nyilatkozta a bíró.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LdyDCf6TV9eFN4q1