Vágólapra másolva!
Az Eurosport.com szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak jó esélye van arra, hogy meglepetést okozva kijusson a 2014-es világbajnokságra. A sporttelevízió weboldala értékelésében Dzsudzsák Balázst emeli ki a magyar csapatból, mint aki nagyot alkothat Brazíliában, hozzátéve, hogy a fiatal együttesnek csak a védekezésén kell javítania ahhoz, hogy sikeres legyen.

A világszerte tekintélyes sportoldalnak tartott Eurosport.com (amely néhány éve egyesült a Yahoo sportrovatával) az Eb-selejtezők végeztével rögtön a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságról írt esélylatolgató cikket, és megnevezi azt a hat válogatottat, amely szerinte - meglepetésre - kijuthat a három év múlva sorra kerülő eseményre.

A szerző Reda Maher szerint Belgium, Fehéroroszország, Skócia, Svájc, Wales és Magyarország csapata jelenleg olyan úton halad és olyan játékerőt képvisel, amellyel a jövőre kezdődő vb-selejtezőket sikerrel veheti.

"Magyarországról kétségkívül elmondható, hogy balszerencsés volt, hiszen 19 ponttal csak harmadik lett az Eb-selejtezők E csoportjában, pedig ugyanezzel a teljesítménnyel a többi csoportban könnyedén második lehetett volna. Végül a vb-döntős Hollandia és a jó formában lévő svédek megelőzték az együttest" - írja a weboldal.

A cikk szerint a magyarok legnagyobb erőssége a támadójáték, illetve az, hogy nagyon fiatal játékosok alkotják a csapatot, mindössze Halmosi Péter, Hajnal Tamás és Szabics Imre múlt el 30 éves a mezőnyjátékosok közül.

A válogatott még erősebb lehet majd a West Bromban szereplő Gera Zoltán visszatérésével, de - vélekedik a szerző - nem ő, hanem Dzsudzsák Balázs a csapat legkiemelkedőbb játékosa. A 24 éves játékost az Eurosport így jellemzi: "Izgalmas, gólerős játékmester, akiért az orosz Anzsi Mahacskala 12,3 millió fontot fizetett a PSV-nek az idén nyáron."

Az Eurosport felhívja a figyelmet a Sampdoriában szereplő Koman Vladimirre, igaz, hibásan a 2009-es U20-as vb aranycipősének nevezi, pedig ezüstcipős volt. Rajta kívül nagy jövőt jósol a weboldal az Aston Villában is megfordult Mainz-szélsőnek, Stieber Zoltánnak, aki "a német másodosztályú Aachenben 10 gólt rúgott, és 17 gólpasszt osztott ki az előző szezonban".

"Ha megoldódnak a csapat védőgondjai, akkor igen jó esélye lehet arra, hogy kijusson a vb-re, még akkor is, ha a jelenlegi válogatott tudásban távol van az 1950-es évek mágikus magyarjaitól" - zárja a magyarokról szóló részt a szerző.

A vb-selejtezők 2012. szeptember 7-én rajtolnak, a magyar csapat ellenfelei a D csoportban: Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra.