Vágólapra másolva!
Ki kellett hagyni Wayne Rooney-t a Manchester United Liverpool elleni kezdőjéből, mert a csatár annyira rosszul fogadta, hogy az Eb első három mérkőzéséről eltiltották.

Rooney a 69. percben állt be a ManUnitedbe Pak Dzsi-szung helyére a végül 1-1-re végződött angol bajnokin.

"Wayne-nek rossz hete volt" - mondta Ferguson a brit Telegraph című lapnak. "Nem túlzás azt mondani, hogy porig sújtotta az eltiltása. Mivel nincs rá garancia, hogy Anglia továbbjut majd a csoportból, Rooney könnyen kihagyhatja az egész 2012-es Eb-t. Annyira rossz hete volt, hogy úgy éreztem, jobb, ha kispadon kezdi a mérkőzést."

Rooney-t az evertonos múltja miatt sosem fogadja túláradó szeretettel a Liverpool-tábor, ám a MU menedzsere nem ezért hagyta ki a kezdőből: "Ezt tudja kezelni, eltökélt, bátor srác. Csak úgy éreztem, a lehető legmagabiztosabb csapatot kell játszatnom."

A Liverpoolnál viszont hat hónap után először kezdett Steven Gerrard, aki vezetést szerzett a csapatának, ám a hajrában Javier Hernández egyenlített. A pontvesztéssel a ManUnited elvesztette vezető helyét, ráadásul éppen a városi rivális City miatt, amely 4-1-re verte az Aston Villát.