Vágólapra másolva!
Sz. György személyében újabb gyanúsítottja van a magyarországi bundaügynek, a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön hallgatta ki a férfit, akit azzal vádolnak, hogy pénzt ajánlott diósgyőri focistáknak, hogy a neki kedvező módon befolyásolják a tavaly májusban játszott, Nyíregyháza elleni mérkőzés végeredményét.

Sz. György a gyanú szerint a 2010. május 5-én lejátszott Diósgyőr-Nyíregyháza (0-1) mérkőzés előtt - a hazai mérkőzések manipulálásában szervezőként tevékenykedő, és azóta letartóztatott K. Zoltán és L. Mátyás utasításainak megfelelően - megkereste a Diósgyőr három játékosát, és nekik fejenként 3000 eurót adott, hogy számára kedvező módon befolyásolják a meccs eredményét, olvasható a Nemzeti Nyomozó Iroda közleményében.

Az elkövetői kör végül a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, ezért a megkeresett játékosok a vesztegetési pénzt a mérkőzés után visszaadták. Sz. György, aki szabadlábon védekezhet, megtagadta a vallomástételt.

A tavaly májusi meccs jegyzőkönyve:
Diósgyőri VTK - Nyíregyháza SFC 0-1 (0-1)
Diósgyőr, 3000 néző
v.: Farkas Ádám (Kelemen A., Fehér Gy.)
DVTK: Rados - Vukadinovic, Gal, Supic, Polényi - Zsivoczky, Takács P., Lippai, Sadjo (Dobos , 66.) - Bajzát (Bacsa, 70.), Brnovic (Menougong, 37.).
Nyíregyháza: Ovszijenko -Miskolczi, Struhar, Kovacevic (Stanisic, 38.), Hurt - Minczér, Davidov, Zabos (Müller, 75.), Nacim - Andorka, Bugerra (Fekete, 59.).
gól: Bugerra (39.)
sárga lap: Dobos (74.), Menougong (83.), illetve Minczér (69.), Stanisic (75.)
piros lap: Stanisic (82.)



Sz. Györggyel összesen kilencre emelkedett a a labdarúgó-bundabotrány hazai gyanúsítottainak száma. Korábban három egykori, valamint jelenlegi focistát, K. Zoltánt, L. Mátyást, H. Gábort, valamint négy játékvezetőt, Cs. Jánost, S. Krisztiánt, M. Tamást és L. Kolost vették őrizetbe.

A Diósgyőr-Nyíregyháza meccs összefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=eGuCYAAzA6zwmGS1


Őket azzal gyanúsítják, hogy egy nemzetközi, távol-keleti központból kiinduló szervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert.

Később P. Csaba, a Videoton Puskás Akadémia U19-es csapatának játékosa is a gyanúsítottak közé került, akit egy rendbeli vesztegetéssel és egy rendbeli, felbujtóként elkövetett hamis tanúzással vádoltak. P. arra próbálta rávenni J. Leventét, az FTC U19-es csapatának kapusát, működjön közre abban, hogy a Videoton Puskás Akadémia 4-1-re nyerje meg a mérkőzést.

A nyomozók összesítése szerint jelenleg hat manipulált - három nemzetközi barátságos, két finn első ligás, egy magyar felnőtt bajnoki és egy magyar U19-es - mérkőzésről tudni. Az ügyben jelenleg öt gyanúsított van előzetes letartóztatásban, egy lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, míg a többiek szabadlábon védekeznek.