Vágólapra másolva!
Rendkívül elegáns, különleges labdaérzékkel megáldott  futballistának nevezte Joseph Blatter a hétfőn elhunyt Albert Flóriánt. A FIFA elnöke levélben nyilvánította részvétét az MLSZ-t irányító Csányi Sándornak, a nemzetközi szövetség honlapja pedig hosszú cikkel búcsúzott az egykori aranylabdástól.

"Flórián rendkívül elegáns futballista volt, különleges technikai tudással és labdaérzékkel. Emiatt minden ellenfele nagyon tisztelte" - fogalmazott Joseph Blatter. "Emlékszem, milyen szenzációs teljesítményt nyújtott a brazilok elleni meccsen az 1966-os, angliai világbajnokságon. Onnantól kezdve emlegették a világ legjobb játékosai között" - mondta Blatter.

"A FIFA és a futballcsalád nevében szeretném kifejezni együttérzésemet a magyar szövetségnek, és mindenek felett Albert Flórián szeretteinek és barátainak" - írta levelében a svájci sportdiplomata.

A FIFA honlapja hosszú cikkben idézi fel Magyarország első és eddig egyetlen aranylabdás játékosának élettörténetét és pályafutása fontosabb állomásait. A cikk szerzője úgy fogalmaz, nem valószínű, hogy a magyar játékos "maga után hagyott lenyomata" valaha is feledésbe merül a futballban, és a futballtörténelem egyik "legkecsesebb" játékosának minősíti Albertet.

A FIFA honlapja mellett az európai szövetség, az UEFA internetes oldala is terjedelmes cikkben emlékezik meg az 1967-ben Aranylabdát nyert Albert Flóriánról, aki 70 évesen, szívinfarktus következtében hunyt el hétfőn hajnalban.