Vágólapra másolva!
A Milan svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic részleteket árult el arról a tavaly novemberi esetről, amikor a klub edzőközpontjában összeverekedett Oguchi Onyewuval.

Az azóta már a Sporting Lisszabonban szereplő amerikai válogatott Oguchi Onyewu 2010 novemberében, a Milan egyik edzésén rátámadt Zlatan Ibrahimovicra, miután a svéd játékos durván odalépett a védőnek. A korábbi sajtójelentések szerint a Milan játékosai választották szét a két futballistát.

A Milan alelnöke, Adriano Galliani nem tulajdonított jelentőséget az összecsapásnak, és "élénk csatának" nevezte. Másképp emlékszik vissza Ibrahimovic: "Majdnem megöltük egymást Onyewuval" - írta önéletrajzi könyvében a feketeöves tékvandós csatár, hozzátéve, hogy a verekedés után eltört a bordája. Onyewuról tudni kell, hogy 193 centi magas és közel száz kiló tömör izom

A 30 éves, bosnyák származású játékos nehezményezte, hogy a Serie A-ban a szurkolók több alkalommal is cigánynak nevezték.

Ibrahimovic a könyvében beszámol arról is, hogyan romlott meg a viszonya a Barcelonánál Josep Guardiolával, aminek az lett a vége, hogy a svéd csatár az edzőjével üvöltözött és káromkodott az öltözőben (bővebben erről itt olvashat).

Idén is Ibrahimovic a legjobb svéd

Zlatan Ibrahimovicot választották Svédországban az év játékosának. A 30 éves Milan-futballista pályafutása során hatodik alkalommal érdemelte ki az elismerést, először 2005-ben diadalmaskodott, majd 2007-ben újra, azóta pedig sorozatban négyszer. A díjat hétfő este, a Stockholmban rendezett gálán vette át a milánói piros-feketékkel a legutóbbi szezonban bajnok csatár. A nőknél Lotta Schelin, az Olympique Lyon világbajnoki bronzérmes játékosa nyert.