Vágólapra másolva!
Rasszizmussal vádolta meg Javi Garciát, a Benfica játékosát, Alan, a Braga brazil légiósa, aki szerint a spanyol középpályás "fekete szarnak" nevezte őt a két csapat bajnokiján.

A két játékos között már az előző idényben is feszült volt a viszony, akkor a két csapat egymás elleni meccsén egy ütközést követően Alan fájdalmas arccal a földre rogyott, Javi Garcíát pedig ütéséért kiállította a bíró.

A tavalyi eset, amikor Javi Garcíát kiállította a bíró:


Alant akkor azzal vádolták, hogy erősen rájtászott az esetre, mindenesetre az akkori sérelmek ismét előtérbe kerültek, mert a mostani bajnokin a brazil szerint Javi García "fekete szarnak" nevezte őt.

"Azt is mondta, hogy reméli, a gyerekeim meghalnak. Tudnia kéne, hogy a Benfica csapatkapitánya, Luisao színesbőrű, a balhátvéd, Emerson szintén, mint ahogy a szurkolóik hetven százaléka is. Azt mondta, a futball a férfiak sportja, de nem hiszem, hogy ő férfi lenne. A szája elé tette a kezét, és úgy szidalmazott" - nyilatkozta Alan az Antena 1 nevű portugál rádióadónak.

Javi García a Benfica honlapján válaszolt, és úgy reagált, a vádak hamisak, és jól érzékeltetik egy olyan játékos személyiségét, aki tavaly eljátszotta a pályán, hogy megütötték.

A portugál szövetség vizsgálatot rendelt el az ügyben, az O Publico nevű lap úgy értesült, ha megalapozottnak találják Alan vádjait, Javi García akkor is megússza pénzbüntetéssel.

Az elmúlt hetekben több hasonló incidens is történt, a QPR-Chelsea angol bajnoki után az egyik néző tett bejelentést a rendőrségen, azt állítva, hogy a vendégek válogatott védője, John Terry rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a hazaiak játékosára.

Október közepén, a Liverpool-Manchester United rangadó után pedig Patrice Evra, a MU francia balhátvédje panaszkodott arra, hogy Luis Suárez, a Liverpool uruguayi csatára rasszista megjegyzésekkel próbálja őt kizökkenteni.