Vágólapra másolva!
Valóban bekérik az Albert Flórián kórházi ellátásáról szóló betegdokumentációt az egészségügyi hatóságok a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikájáról - erősítette meg a Magyar Nemzetnek Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke.

A lap pénteki számában azt írta, a sikeresnek mondott műtét után másodszor is meg kellett operálni Albert Flóriánt. Mivel több jelzés is érkezett, amely kérdéseket vetett fel az aranylabdás focista ellátásáról, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) úgy döntött, bekéri a kórházi ellátásról szóló betegdokumentációt a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikájáról, hogy áttekintse, milyen beavatkozásokat végeztek a focistán a halála előtti napokban.

Az [origo] pénteken megkereste az ÁNTSZ kommunikációs főosztályát, ahonnan írásban a következő választ kapta: "A hír nem igaz, hamarosan közleményt adunk ki."

A Magyar Nemzet szombati számában azonban Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke ismét azt közölte, valóban bekérik Albert Flórián betegdokumentációját. Sőt az ÁNTSZ-nél a lap megkeresésére azt mondták, elképzelni sem tudják, hogy a cáfolatról szóló hírek hogyan jelenhettek meg.

"Szeretnék tisztán látni, hogy miként zajlott a Császár egészségügyi ellátása, mert érkeztek olyan jelzések a legendás labdarúgó halálával kapcsolatban, amelyek kérdéseket vetnek fel" - mondta Beneda Attila. "A dokumentumok áttekintése kizárólag a tisztánlátást szolgálja, és személyes meggyőződésem, hogy Albert Flórián ellátása során minden szakember a legjobb szándéka és tudása szerint járt el."

A Borsnak nyilatkozott Albert Flórián lánya, Magdi, aki elmondta, a család maradéktalanul elégedett volt édesapja kórházi ellátásának színvonalával. "Azt kérem, ne nehezítsék az életünket találgatásokkal, elég trauma az, hogy ő nincs többé" - mondta.