Vágólapra másolva!
Egy hónap után menesztette edzőjét az osztrák harmadosztályban szereplő Pasching labdarúgócsapata. Adi Pinter bűne nem az volt elsősorban, hogy az együttes az utolsó előtti, és 6-0-ra kikapott a Grazer AK-tól, hanem hogy meztelen felsőtesttel, hátán GAK felirattal jelezte saját szurkolóinak, hogy az ellenfél a kedvenc csapata.

Botrányos vetkőzés miatt menesztette edzőjét az osztrák Regionalligában szereplő Pasching labdarúgócsapata. Adi Pinter a szombati, Grazer AK otthonában játszott összecsapás előtt odasétált a hazai szurkolótábor elé, megszabadult ingétől, és hátára írt hatalmas GAK felirattal jelezte, a graziaknak szurkol.

A Pasching végül 6-0-ra kikapott a listavezetőtől, és tizenöt forduló után egy győzelemmel, hat döntetlennel és nyolc vereséggel az utolsó előtti, 15. helyen áll.

Helmut Nussbaumer elnök a mérkőzés után azonnali hatállyal menesztette a mindössze egy hónapja kinevezett szakembert.

"Gyorsan kellett reagálnom" - indokolta döntését Nussbaumer a Sport10.at oldalon. "Minden bizonnyal szükségem lesz néhány napra, hogy feldolgozzam a történteket. A saját szememmel nem láttam, mi történt, de amikor először hallottam, mi történt, azt mondtam, ez nem lehet igaz."

Az elnök szerint egyszerűen hihetetlen, hogy a csapat edzője a GAK legnagyobb rajongójának titulálta magát. "Most mire gondolhatnak a játékosok? Profizmust kérek tőlük, erre az edző előáll egy ilyen hajmeresztő akcióval. Beszéltem néhány futballistánkkal, teljesen megdöbbentek."