Vágólapra másolva!
A Debrecen továbbra is veretlen, a Zalaegerszeg pedig továbbra is nyeretlen a labdarúgó NB I-ben, pedig mindkét sorozat megszakadhatott volna, mivel a félidőben még 2-0-ra vezetett Prukner László csapata. A szünet után azonban a Debrecen előbb három perc alatt egyenlített, majd gyorsan további három gólt rámolt be a sereghajtónak.

NB I, 17. forduló:
DVSC - ZTE 5-2 (0-2)
Debrecen, 2500 néző
v.: Berger
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Yannick (Ferenczi, 80.), Bouadla, Varga J., Szakály P. (Bódi, 43.) - Nikolic (Kulcsár T., 69.), Coulibaly.
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Ge., Varga R. - Szakály D., Szalai (Hervas, 62.), Turkovs, Kamber - Meyé (Bujor, 70.), Tököli (Kovács Gá., 62.).
gól: Nikolic (46., 49., 58.), Nagy Z. (55.), Coulibaly (60.), illetve Turkovs (17.), Kamber (29.)
sárga lap: Kulcsár (80.), illetve Szalai (27.), Kamber (76.), Hervas (81.)

Remekül kezdte a meccset a ZTE, a 17. percben Kocsárdi beadása után Meyé pazar mozdulattal, sarokkal húzta kapura a labdát, ezt Novakovic még bravúrral védte, de a kipattanót Turkovs bepöckölte.

Tizenkét perccel később Tököli szabadrúgása után Novakovic rosszul mozdult ki, Kamber megelőzte, és a jobb felsőbe bólintott. A Debrecen nagyon gyengén játszott, bár helyzetei így is voltak, de előbb Coulibaly lőtte csúnyán mellé a labdát, majd Jahic védte Nikolic ziccerét.

A szünet után aztán beindult a Debrecen, mindössze 16 másodperc telt el, amikor Yannick beadása után Nikolic szépített, majd három perccel később ugyanő már az egyenlítő gólt szerezte meg, amikor közelről bekotorta a labdát egy szöglet után.

Folyamatosan jöttek egymás után a hazai helyzetek, de Jahic többször is bravúrral védett, majd nagyon suta mozdulattal bevédte Nagy Zoltán beadását, így tíz perccel a szünet után már a Loki vezetett. A negyedórás gólzáport még Nikolic harmadik gólja, valamint Coulibaly büntetője tette teljessé, ezután a Debrecen nagyon visszavett, a ZTE pedig - érthető módon - teljesen összezuhant. A hajrában még a csereként beállt Kulcsár büntetőjét kivédte Jahic - aki ezt követően kimutatott a hazai szurkolóknak -, így maradt az 5-2.