Vágólapra másolva!
Johan Cruyff korábbi holland focista Xavi Hernadeznek, a Barcelona világbajnok középpályásának adná idén az Aranylabdát. Cruyff úgy látja: Ronaldo és Messi játékának megítélése attól függ, hogyan tekint valaki a futballra.

"A legjobb játékost ízlés, és nem a pozíciója szerint lehet kiválasztani" - mondta Cruyff, aki háromszor (1971, 1973, 1974) is megkapta az Aranylabdát. "Xavi is rászolgált a magas kitüntetésre, de nem azért, mert ő a legeslegjobb, hiszen Ronaldo és Messi játéktudását sem lehet összevetni. Minden attól függ, hogyan tekintesz a futballra. Még az a szerencse, hogy nekem nem kell szavaznom Aranylabda-ügyben."

Xavi szerepel azon a 23 fősre szűkített listán, amelyről a 2011-es Aranylabda három jelöltjét nevezi majd meg a nemzetközi szövetség és a France Football magazin. A három döntős nevét december ötödikén közlik, a győztest január kilencedikén, a zürichi FIFA-gálán hirdetik ki.

Lionel Messi másfajta elismerés közelébe került: az amerikai Time magazin híres "Év embere" címlapjára kerülhet. Az olvasók szavazásán az argentin focista sokáig az élen állt, jelenleg csaknem háromszáz szavazattal marad el Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök mögött. A listán ötödik Steve Jobs harmadannyi voksot szerzett, mint Messi, a végső döntést ugyanakkor a szerkesztők hozzák meg az Év emberéről.