Vágólapra másolva!

Eltiltották a rendőrök által gumibottal megvert, és kórházba juttatott focistát - videó

Az Orosz Labdarúgó Szövetség ítéletet hozott a Terek Grozny elleni idegenbeli bajnokin kiállított, majd alaposan megvert Spartak Gogniev ügyében, a profi labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet (FIFPro) azonban ezt nem fogadja el.

Az FC Krasnodar csapatkapitánya még november elején kapott két sárga lapot az orosz bajnokin, majd a piros után meglökte a játékvezetőt, veszekedni kezdett vele, és néhány hazai játékossal is.

A 30 éves támadó, amikor lejött a pályáról, ugyancsak szóváltásba keveredett néhány emberrel, egy katonai ruhába öltözött férfival össze is verekedett, majd többen is rátámadtak, többek között a hazai csapat szakmai stábjának tagjai is.

Gognievnek sikerült bemenekülnie a játékoskijáróba, ahol a jelentések szerint néhány rendőr szintén megütötte őt gumibottal, a focistának eltört néhány bordája, betört az orra, agyrázkódást szenvedett. Kórházba szállították, ahol meg is kellett műteni.

Az orosz szövetség ítélete szerint Gognievet hat meccsre eltiltották, és 1200 eurós büntetést is kapott, míg a Terek Grozny csapatot 12 000 euró befizetésére kötelezték, a hazai csapat szakmai stábjából a verekedésben részt vett két edzőt pedig 12 hónapra eltiltották.

"Egyszerűen elfogadhatatlan ez az ítélet. Az orosz szövetség most is bebizonyította, hogy mennyire nem törődik a focistáival" - áll a FIFPro közleményében.