Vágólapra másolva!
Ügyvédje egyelőre nem tudja, hogy mivel gyanúsítják Aczél Zoltánt, a Haladás vezetőedzőjét, akit bilincsben vittek el a Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzés után szerdán, és 72 órára őrizetbe vettek.

"Itt nem lehet okosnak lenni" - félelemből hallgatnak a bundáról a magyar focisták

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben történtek nyomozati lépések után vették őrizetbe Aczél Zoltánt, aki a Nyugat.hu információja szerint a szerda éjszakát a Nemzeti Nyomozó Iroda budapesti épületében töltötte, csütörtökön reggel kilenc órakor pedig megkezdődött a kihallgatása.

Aczél ügyvédje, Czeglédy Csaba a Nyugat.hu-nak elmondta, hogy egyelőre nem tudja, mivel gyanúsítják védencét.

"Nem adtak tájékoztatást, mivel a meghatalmazásomat csak most fogom tudni átadni. Egyelőre tehát nem tudom, mivel gyanúsítják, feltételezések természetesen vannak, de pontos részleteket csak később tudok majd mondani. Ilyenkor senkivel nem beszélhet az őrizetes, elzárják mindenkitől. Annyi információm még van, hogy elvileg 120 órás őrizetbe vételről van szó, amelyet csak a kiemelt jelentőségű ügyeknél szoktak alkalmazni, és csak utána dönthetnek az előzetesről. Eközben elvileg az ügyvédjével nem érintkezhet, tehát nem szólhatok hozzá. Hoztam neki néhány cuccot, ruhát, amit a családja küldött, remélem, azt átadhatom."

Fazekas Géza az [origo]-nak elmondta, hogy nem kiemelt ügyről van szó, és csupán 72 órára vették őrizetbe az edzőt.

Aczél Zoltán - aki 2008 és 2010 között a válogatott másodedzője volt Erwin Koeman szövetségi kapitány irányítása alatt - először a REAC-nál dolgozott vezetőedzőként az élvonalban, később 2008 decemberétől 2009 nyaráig a Siófok trénere volt. Ebben az időszakban - Központi Nyomozó Főügyészség korábbi közleménye szerint - a Siófok három meccsének is megpróbálták befolyásolni az eredményét: a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es meccset próbálták megvenni a bűnszervezet tagjai.