Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szóvivője szerint akik a labdarúgó-akadémiákat támadják, azok gyermekek százaitól-ezreitől akarják elvenni annak lehetőségét, hogy kibontakoztassák tehetségüket.

Szijjártó Péter arra reagált így, hogy a szocialista Varga László az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében bírálta a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia közpénzzel történő támogatását. Azt írta: "Orbán Viktor felcsúti, önmaga által alapított Puskás fociakadémiájának ad 3, azaz hárommilliárd forint közpénzt az MLSZ elnöksége Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Matolcsy György adópolitikáért felelős miniszter jóváhagyásával. Ezzel a miniszterelnök tehát felvállalta: fontosabbnak tartja a futballt, mint például a közétkeztetést".

A kormányfő szóvivője erre válaszul azt közölte az MTI-vel, az MSZP-nek nyolc éve lett volna arra, hogy tegyen valamit a gyermekek helyzetének javításáért, "ehelyett kormányzásuk és folyamatos megszorító csomagjaik egyik legfőbb vesztesei éppen hogy a gyermekek voltak".

Szijjártó Péter szerint nagyon helyes, hogy Magyarországon egyre több olyan kezdeményezés és intézmény van, ahol segítik, támogatják a tehetséges gyermekeket. Jó lenne, ha még több ilyen intézmény működne, mert az még több tehetséges gyermek támogatását jelentené - fűzte hozzá. "A nemzeti ügyek kormánya fontosnak tart és támogat minden olyan kezdeményezést, amely magas színvonalú oktatási, nevelési és sportolási feltételeket teremt a gyermekek és fiatalok számára" - áll a közleményben.

"Ebben a munkában ma Magyarországon a labdarúgó-akadémiák élen járnak, így akik a pillanatnyi politikai haszonszerzés érdekében ezeket az intézményeket támadják, igazából gyermekek százaitól-ezreitől akarják elvenni annak lehetőségét, hogy kemény munkával kibontakoztassák tehetségüket" - zárul a miniszterelnök szóvivőjének közleménye.

Az [origo] múlt csütörtökön számolt be arról, hogy - információnk szerint - a felcsúti akadáimia négymilliárd forint körüli támogatást igényelt a társasági nyereségadóból, és az MLSZ keddi döntése alapján ennek jelentős részét meg is kapja, bár az egész támogatást nem ítélték meg neki. Az MLSZ szerdán azt ígérte, hogy támogatások részletes adatait folyamatosan közzéteszi a honlapján, de erre egyelőre nem került sor.