Vágólapra másolva!
Elkészült a magyar labdarúgó-válogatott menetrendje a világbajnoki selejtezőkre, jövő szeptemberben Andorra ellen kezd Egervári Sándor csapata, amely 2013. októberében szintén a csoport leggyengébb tagja ellen lép utoljára pályára a sorozatban.

A vb-selejtezők D csoportjában szereplő hat ország képviselői október 24-én Amszterdamban vettek részt egyeztetésen, amelyen nem sikerült dűlőre jutni, emiatt úgy tűnt, a FIFA fog dönteni a meccsek sorrendjéről.

Az utolsó pillanatban mégis sikerült megegyezni, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére folytatódott az egyeztetés.

"A mi javaslatunkra került sor egy utolsó egyeztetésre a szövetségek között, mert minden érintett szerette volna elkerülni azt a helyzetet, hogy a FIFA olyan időpontra sorsoljon számára mérkőzést, amit szeretett volna elkerülni - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor szövetségi kapitány. - A 2013-as versenynaptárban júniusban is lesznek mérkőzésnapok, és a csoportból mindössze két válogatott vállalta volna, hogy ezeken a játéknapokon pályára lép. Számunkra nem tekinthető rossznak a kialakított program, elfogadható menetrend alakult ki, ez alapján azt mondhatjuk, hogy mindhárom félévben két-két nagyon nehéz mérkőzésünk lesz. A beosztás segítségével pontosabb megfigyelési programot tudunk összeállítani, egyelőre azokra az ellenfelekre koncentrálva, amelyekkel már 2012-ben megmérkőzünk.

A program:
2012. szeptember 7.: Andorra - Magyarország
2012. szeptember 11.: Magyarország - Hollandia
2012. október 12.: Észtország - Magyarország
2012. október 16.: Magyarország - Törökország
2013. március 22.: Magyarország - Románia
2013. március 26.: Törökország - Magyarország
2013. szeptember 6.: Románia - Magyarország
2013. szeptember 10.: Magyarország - Észtország
2013. október 11.: Hollandia - Magyarország
2013. október 15.: Magyarország - Andorra

A csoportokból az első helyezettek automatikusan kijutnak a brazíliai vébére, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik.