Vágólapra másolva!
A kínai Guangzhou Evergrande olyan ajánlatot készül tenni a Chelsea-csatárnak, amely a világ legjobban kereső focistájává tenné. A ma még nem túl acélos ázsiai csapatot a Real Madrid tönkreverte egy nyári felkészülési meccsen.

Jelenleg Samuel Eto'o a világ legjobban kereső focistája, heti 350 ezer font érkezik a bankszámlájára az Anzsi Mahacskalától. A Chelsea csatárának, Didier Drogbának azonban ennél is többet ajánlana a kínai Guangzhou Evergrande.

Drogba szerződése a nyáron lejár, és bár a Chelsea-nél maradhatna egy újabb idényre, ő szeretne hosszabb távra leigazolni valahová.

Lehetőségben nincs hiány: a 33 éves elefántcsontpartit vinné a Tottenham és az AC Milan is, a Shanghai Shenhuában pedig újra egy ékpárt alkothatna Nicolas Anelkával. Ezeket az ajánlatokat azonban könnyedén felülírhatja a kínai bajnok Guangzhou Evergrande, amely a világ legjobban kereső focistájává avatná Drogbát.

Ügynöke, Thierno Seydi szerint Drogba oda megy majd, ahol a legtöbbet kínálják neki: "A Chelsea egyéves ajánlata nem vonzó nekünk. Az ő korában már semmit nem kell bizonyítania, olyan klubhoz kell mennie, ahol anyagi biztonságban tudhatja magát. Oda megy majd, ahol a legtöbbet kínálják neki, lehet ez az Egyesült Államok, Katar, Oroszország vagy Ázsia valamelyik része."

Az Evergrande a szezon elején megszerezte az argentin Dario Concát és a brazil Cleót, a legtöbb szurkolónak azonban a nyári, Real Madrid elleni felkészülési meccsről lehet ismerős a neve - ahol kikapott 7-1-re Öziléktől.