Vágólapra másolva!
A Leicester ellen egy pontot érő bombagólt szerzett, a Watford ellen pedig ismét betalált Futács Márkó az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a Portsmouth pedig 2-0-ra le is győzte ellenfelét. A magyar csatár még a kitalált gólörömét is elfelejtette, vasárnap pedig már a Chelsea ellen játszhat.

"Bíztam benne, hogy a Watford ellen is lehetőséget kapok, de azt, hogy ismét gól szerzek, ráadásul fejjel - ami valljuk be, nem az erősségem -, álmomban sem gondoltam" - mondta a meccs után Futács, akinek jól jött az újévi wellnessprogram, mert meglehetősen elfáradt a Leicester elleni meccsen.

A fiatal csatár hozzátette: kitalált magának egy gólörömöt, de nem jutott eszébe a pályán a gólja után.

"Amikor a kapuba bólintottam, nem jutott eszembe, mit terveztem, futkostam összevissza, és végül a szögletzászlónál találtam magam. Aztán kiszaladtam a másodedzőnkhöz, aki az edzések után a fejjátékom fejlesztését segíti."

Futács Márkó egy piros lapot is kiharcolt, bár szerinte nem feltétlenül volt az jogos.

"Ütköztem a vendégek kapusával, akit ezért kiállítottak, talán jogosan, talán nem. Az biztos, hogy elpöcköltem a labdát, de bevallom, elcsúsztam, mielőtt a kapus elütött volna. A lefújás előtt volt még ziccerem, az egyik után a felső lécen csattant a labda, a másik lehetőségnél mellé lőttem. Ezzel csak azt kívánom hangsúlyozni, hogy nem elégedtem meg a jelenlegi állapottal, küzdök tovább, mert javulnom kell még. Ahhoz, hogy valaki Angliában megragadjon, folyton magas szinten kell teljesíteni."

A Portsmouth vasárnap a Chelsea ellen lép pályára az FA-kupában, Futács ezt így kommentálta: "A csapat számára ez jutalomjáték, nekem az életem meccse lesz!"