Vágólapra másolva!

Hazaköltözött az NB I-ben többször kritizált chilei játékvezető

A chilei Álvaro García játékvezetőnek a Ferencváros-Békéscsaba Magyar Kupa-mérkőzés volt az utolsó magyarországi találkozója, ugyanis visszatért hazájába - értesült a Nemzeti Sport.

Az MK-nyolcaddöntő visszavágója 2-2-es döntetlennel zárult, így a másodosztályú Békéscsaba idegenben lőtt gólokkal továbbjutott. A meccs után a Fradi edzője, Détári Lajos kritizálta a chilei bírót, valamint Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója is panaszlevelet írt a magyar szövetségnek. Ezenkívül többször is támadták itthon a dél-amerikai játékvezetőt, aki azonban elmondta: nem ezért hagyja el Magyarországot.

"Egyáltalán nem szakmai okok miatt hagyom itt Magyarországot. Odahaza olyan állásajánlatot kaptam, amelyet nem utasíthattam vissza" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a búcsúzó játékvezető, aki hazájában ipari mérnökként dolgozhat, és párhuzamosan a chilei bajnokságban is vezet majd meccseket.

Kassai Viktor az [origo]-nak adott interjúban beszélt Álvaro Garcíáról, szerinte természetes, hogy vezetett a magyar bajnokságban is meccseket. "Álvarónak magyar felesége van, már Budapesten született a gyermeke, és úgy gondolom, teljesen normális, hogy ha itt él a családjával Magyarországon, akkor miért ne vezethetne az NB I-ben? A világranglistán jelenleg 13. helyen található chilei labdarúgásban tevékenykedett hosszú éveken keresztül, ahol FIFA-bíró volt, akkor miért ne folytathatná itt is a játékvezetést? Nem azzal kellene foglalkozni, hogy honnan jött. A játékosoknál is sokszor elhangzik, hogy ne az útlevelét nézzék valakinek, hanem a teljesítményét. Nem azért vezet a magyar első osztályban, mert chilei, hanem mert megvannak a képességei hozzá, és ő sem hibázik többet, mint más NB I-es bíró" - vélekedett a magyar bíró.