Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy Thierry Henry két hónapra kölcsönjátékosként visszatér korábbi sikerei színhelyére, Londonba, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenalhoz.

A 34 éves támadó már jó ideje a klubnál edz, csak most sikerült megállapodni az amerikai New York Red Bullsszal a kölcsönvétel részleteiről. Henry 1999 és 2007 között szerepelt az Arsenalban, ezen időszak alatt összesen 226 gólt szerzett, amivel a klub rekordere.

"Nem hősnek érkeztem, és nem azért, hogy bebizonyítsak valamit. Samak és Gervinho az Afrika-kupán szerepel, ezért kértek meg, hogy térjek vissza. Segíteni szeretnék" - nyilatkozta Henry a klub hivatalos honlapján, hozzátéve, várhatóan többet fog a kispadon ülni, mint futballozni.

A csatár üzent a New York Red Bulls szurkolóinak is: "Mindig azt mondtam, soha többet nem futballozom Európában. De nehéz lett volna nemet mondanom az Arsenalnak. Vissza fogok menni Amerikába, és meg akarom nyerni a bajnokságot a Red Bulls csapatával."

A világ- és Európa-bajnok futballista hétfőn, a Leeds United elleni FA-kupa-mérkőzésen mutatkozhat be csapatában. "Biztos vagyok benne, hogy nagy értéke lesz a csapatnak a pályán és azon kívül is" - mondta róla Arséne Wenger vezetőedző.