Vágólapra másolva!
Óriási iramú meccset játszott az Oldham Athletic a Liverpoollal az FA-kupában. A harmadosztályú csapat vezetett is, de a hazaiak hamar fordítottak, majd meg sem álltak az 5-1-es győzelemig. Roberto Mancini fiát nem cserélték be, Andy Carroll óriási kapásgólt lőtt, a Liverpool elsőként jutott a negyedik fordulóba.

FA-kupa, 3. forduló:
Liverpool - Oldham 5-1 (2-1)
gól:
Bellamy (30.), Gerrard (45., 11-es), Shelvey (68.), Carroll (88.), Downing (94.), illetve Simpson (28.)

A Liverpool az angol harmadosztály 14. helyén szerénykedő Oldham Athleticet fogadta az FA-kupában. Mindjárt a meccs elején három veszélyes szögletet is elvégzett az Oldham, amely ekkor még könnyen átszaladt a Liverpool védelmén.

Pedig Zander Diamond, a vendégek védője nyáron még rajongóként járt az Anfield Roadon, ahol egy stadiontúra keretében megcsodálta a Vörösök trófeáit. "El sem tudom képzelni, milyen lesz ugyanazon a folyosón végigsétálni, miközben a szurkolók a You'll never walk alone-t éneklik" - nyilatkozta a játékos.

Diamond aztán megtapasztalhatta a teltházas Anfieldet is, ám a harmadosztályú csapat a legkevésbé sem játszott megilletődötten, pedig a védő mellett a skót edzőjük, Paul Dickov is lehetett volna elfogódott, a BBC-nek ugyanis elárulta, hogy gyerekkorában Kenny Dalglish volt a példaképe: "Találkoztam vele, mikor 16 évesen az Arsenalnál játszottam. Kezet fogtunk, de nem tudtam megszólalni."

Ehhez képest az első húsz percben a harmadosztályú együttes uralta a meccset, az ambícióit pedig egy bombagóllal nyomatékosította Robbie Simpson.


Craig Bellamy azonban rögtön kiegyenlített, a Liverpool feljebb kapcsolt, és még szünet előtt megfordította az állást.


Ám az Oldham sem adta fel, szünet után is ment előre és helyzetei is voltak a végig rendkívül magas iramú találkozón. A League One-ban az utolsó hat meccsükből csak egyet nyerő Greater Manchester-iek egy másodperc nyugtot sem hagytak Gerrardéknak, ám Jonjo Shelvey találata még a hajrá előtt eldöntötte a párharcot.


Andrea Mancini, a Manchester Cityt edző Roberto Mancini legkisebb fia a kispadon ült, de végül nem cserélte be az Oldham edzője. A meccs utolsó perceiben Andy Carroll hatalmas kapásgólt lőtt mihelyst becserélték.


A végeredményt Sewart Downing az utolsó pillanatokban állította be: közelről a kapuba küldött egy kipattanó labdát.

A Liverpool a mezőnyből elsőként jutott a negyedik körbe az FA-kupában.