Vágólapra másolva!
A 12. percben már gól- és emberhátrányban volt a Manchester City a Manchester United ellen az FA-kupában, félidőben pedig 3-0-ra vezettek Rooneyék. A City azonban két gólt lőtt a folytatásban, az utolsó pillatokban kis híján szabadrúgásból egyenlített. A bravúr azonban elmaradt, a United - melyben fél órát a visszatérő Paul Scholes is játszott - továbbjutott. Az utóbbi időben gyengélkedő Chelsea az utolsó percekben három gólt is szerzett a másodosztályú Portsmouth ellen, amelyben Futács Márkó végig a pályán volt.

Jobban kezdett a City, a United azonban az első támadásából gólt szerzett, majd két percre rá a páros lábbal becsúszó Kompany piros lapot kapott. Alex Ferguson csapata elhúzott 3-0-ra, úgy tűnt, revansot vehet a 6-1-es bajnoki vereségért, de fordulás után szinte azonnal szépítettek a hazaiak

Egy óra játék után pályára lépett Paul Scholes, a 37 éves középpályás nyáron vonult vissza, ám most úgy döntött, idény végéig a MU rendelkezésére áll. Kisvártatva Agüero egygólosra faragta a City hátrányát, a hajrában pedig közel járt az egyenlítéshez is, ez azonban már nem jött össze, a címvédő kiesett az FA-kupából.

Rooney góljával vezetett a United

Welbeck akrobatikus mozdulattal talált be

Rooney büntet, 0-3

Kolarov szép szabadrúgással szépített

Agüero szorossá tette a végeredményt

FA-kupa, 3. forduló:
Manchester City - Manchester United 2-3 (0-3)
gól:
Kolarov (48.), Agüero (64.), illetve Rooney (10., 40.), Welbeck (30.)
piros lap: Kompany (12., ManCity)

Chelsea - Portsmouth (II. osztályú) 4-0
gól:
Mata (48.), Ramires (85., 87.), Lampard (93.)

Sheffield Wednesday (III.) - West Ham United (II.) 1-0 (0-0)
gól:
O'Grady (88.)

Peterborough (II.) - Sunderland 0-2 (0-0)
gól:
S. Larsson (48.), McClean (58.)