Társoldalunk:

Rivaldo 39 évesen Angolába szerződött

2012.01.14. 6:24

A világjáró minősítésre is rászolgált Rivaldo 39 évesen sem hagy fel a focival: Angolában, a Kabuscorp együttesénél folytatja pályafutását.

Az egykori válogatott csatár ezzel sajátos egyéni rekordot állított fel: a spanyol hírügynökség kimutatása szerint ugyanis eddig négy kontinens hat országában fordult meg, s tizenhárom csapatban játszott. Korábbi legnevesebb együttesei közé tartozott Spanyolországban a Deportivo la Coruna és a Barcelona, Olaszországban az AC Milan, Görögországban az Olimpiakosz és az AEK Athén, de megfordult az unikumnak számító üzbég Bunyodkor csapatában is.

Hazatérése után 2011-ben Rivaldo harminc meccset játszott a Sao Paulo színeiben, néhány napja pedig a Köteles Lászlót és Tőzsér Dánielt foglalkoztató belga Genkkel hozták kapcsolatba a nevét, de ebből a szerződésből semmi sem lett, mivel ő maga tudatta a hét végén, hogy Afrikában rúgja tovább a labdát.

A csatár - teljes nevén Rivaldo Vítor Borba Ferreira - egyik sztárja volt a 2002-ben vb-aranyérmes brazil válogatottnak, klubcsapatai közül pedig leginkább a Barcelonában nyújtott maradandót.