Vágólapra másolva!
Leváltja Marijan Vlakot a Vasas labdarúgócsapatának vezetősége. A csapat irányítását az eddigi pályaedző, Urbán Flórián veszi át. A keret közel felét elküldik, köztük Farkas Balázst és Simek Pétert is, ugyanakkor szerződtetik Hercegfalvi Zoltánt.

Farkas Balázs a Vasasról: Érdekesen működik ez a klub

Az [origo] megkeresésére Gelei József, kommunikációs igazgató elmondta, azért kezdeményezték a horvát edző szerződésének felbontását, mert gazdaságilag tarthatatlan a klub jelenlegi költségvetése.

"Az ősszel felállt új vezetés számára nyilvánvaló volt, hogy több mint negyven játékossal, külföldi edzővel és erőnléti edzővel nem működhet tovább a klub" - nyilatkozta Gelei, aki az előző vezetés felelőtlen gazdálkodásával indokolta a keret drasztikus megnövekedését.

Az elküldött Vlak szakmai munkáját a Vasas teljes mértékben elismerte, mint közleményében fogalmaz, "a jelenlegi váltás nem neki szól, hanem az előző ügyvezetés munkájának, illetve annak következménye".

A Vasas fontosnak tartja, hogy ne csupán "arctalan zsoldosokból és vendégmunkásokból" álljon a csapat, "hanem olyan játékosokból, akik minden egyes összecsapásra szívvel-lélekkel mennek ki a pályára és megszakadnak a győzelem érdekében".

Az eddigi 44 fős játékoskeretet várhatóan 24 fősre csökkentik, csak hétfőn 12 futballistától fognak elköszönni. Kasali Casal, Jurica Pranjic, Lazar Arsic, Jusuf Dajic, Dusan Mileusnic, Milos Jokic, Soare Mirel Sorin, valamint Gál Szabolcs, Ambrusics Róbert, Simek Péter és Farkas Balázs kereshet új csapatot magának.

A Vasas ugyanakkor több játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytat, Hercegfalvi Zoltán szerdától már a Fáy utcában készül.

Az együttes hétfő déli edzését már Urbán Flórián tartja meg. A negyenszeres válogatott tavaly augusztusban Vlakkal együtt érkezett Angyalföldre, aki Komjáti Andrást váltotta a kispadon. Akkor öt forduló után egy ponttal a 15. helyen állt a tabellán a csapat, azóta a horvát trénerrel 12 meccsen 16 pontot szerzett, és feljött a 12. helyre.

Az ősz folyamán kétszer is történt változás a Vasas ügyvezető igazgatói posztján, szeptemberben Erdős Lászlót Füzesi Zsolt váltotta, akinek a helyére októberben Kovács Ágnes érkezett.