Vágólapra másolva!
Első nagy interjúját adta a Dinamo Moszkva honlapjának Oroszországban Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatott szélső elmondta, hogy a hátralévő tizenhárom fordulóban öt gólt lőne és adna nyolc gólpasszt.

Dzsudzsák Balázzsal a Dinamo Moszkva hivatalos honlapja hosszú interjút közölt, amelyben levezette a pályafutását onnantól, hogy gyerekként felfedezték egy tornán, egészen a PSV-ben töltött sikerkorszakon át az Oroszországba igazolásig.

Az orosz lapértesülések szerint 19 millió euróért szerződtetett magyar válogatott szélső arra a felvetésre, hogy a Mahacskalánál nyolc meccsen egyetlen gólt és gólpasszt sem jegyzett, azt válaszolta, hogy ebben az esetben nem fontos a staisztika.

"Nagy sikerekről nem beszélhetünk, az tény, de amikor valaki egy új klubhoz, egy új bajnokságba, egy új országba igazol, akkor kell némi idő, hogy akklimatizálódjon. Mindössze a negyedik meccsemet játszottam az Anzsiban, amikor komoly sérülést szenvedtem, sokat kellett kihagynom, majd amikor visszatértem, ismét négy meccsen kaptam lehetőséget, többek között legyőztük a CSZKA Moszkvát is, és egyre jobb formába lendültem. A Dinamo érdeklődése is azt bizonyítja, hogy nem feltétlenül a statisztika a legfontosabb tényező. Bízom benne, hogy 2012-ben az igazi Dzsudzsák Balázst láthatják majd az orosz szurkolók."

Amikor a 25 esztendős játékost arról kérdezték, hogy mennyi időre tervez a Dinamónál, azt válaszolta, hogy akár ki is töltené a négy évre szóló szerződését. "Nem vagyok az a fajta játékos, aki sokat vált klubot, a PSV-nél is három és fél évet töltöttem el, az Anzsi csak egy kivétel, ami erősíti a szabályt. A Dinamónál reális cél a Bajnokok Ligája, ez nekem nagyon fontos, ezért akár négy évig is szívesen játszanék itt."

Forrás: MTI/Dinamo Moszkva

A csapatról elmondta, hogy Kevin Kuranyit, Leandro Fernándezt és Luke Wilkshire-t is ismerte már, így nem került teljesen idegen környezetbe. "A futball világa nem olyan nagy. A Dinamo orosz játékosairól pedig csak jókat tudok mondani, akárcsak a szakmai stábról. Úgy érzem magam a klubnál, mint ha már két éve itt játszanék."

Dzsudzsáktól megkérdezték, hogy mennyi gólt vállal még az idei szezonban, erre így válaszolt: nagyon boldog lennék, ha legalább öt gólt lőnék, és adnék nyolc gólpasszt."

A Dinamónak még tizenhárom meccse van a bajnokság rájátszásában, legközelebb Dzsudzsák volt klubjával, az Anzsi Mahacskalával játszanak március harmadikán.