Vágólapra másolva!
A Real Madrid szurkolóinak túlnyomó többsége azt szeretné, ha megbüntetnék Pepét, a csapat hátvédjét, aki rálépett a Barcelonát erősítő Lionel Messi kezére a labdarúgó Spanyol Király-kupa negyeddöntőjének szerdai első felvonásán.

Egy felmérés szerint a fővárosi tábor 94 százaléka támogatja a durvaságáról is ismert portugál játékos eltiltását, aki csak tessék-lássék kért bocsánatot tettéért.

A spanyol lapok Németországot vagy Angliát említik példaként, ahol a szövetség utólag, videofelvétel alapján is megbünteti a futballistákat, miközben a spanyol szövetség nem vesz tudomást az óriási felháborodást kiváltott esetről. Indoklásul az illetékesek csak annyit közöltek, hogy a játékvezetői jelentésben nem szerepelt az incidens, és a katalánok sem emeltek hivatalosan panaszt.

Az esztendő első Real-Barca összecsapása után - melyen a fővárosiak hazai pályán 2-1-re kikaptak - Pepe annyit mondott: nem szándékosan cselekedett, és ha sérülést okozott Messinek, akkor elnézést kér.

"Egy bocsánatkérés nem ilyen, Pepe csak tovább rontotta a helyzetet" - szögezte le az As nevű sportnapilap. A 66-szoros válogatott Michel szerint a szövetségnek szigorú ítéletet kellene hoznia az ügyben, míg a korábbi 54-szeres válogatott Rafael Alkorta kijelentette: "Pepe nem tudja fékezni magát, ilyenkor csak a büntetés segít."