Vágólapra másolva!
A Mourinho-érában még nem játszott ilyen jól a Real Madrid a Barcelona ellen, mint a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, de ez sem volt elég Ronaldóéknak a továbbjutáshoz. A Barcelona ugyanis az első félidőben kétgólos előnyre tett szert - Daniel Alves bombagóljára nehéz jelzőket találni -, és bár a második félidő közepén a Real három perc alatt egyenlített, a továbbjutáshoz szükséges újabb gólt már nem sikerült megszereznie.

spanyol Király-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Barcelona - Real Madrid 2-2 (2-0)
Nou Camp
v.: Teixeira Vitienes
Barcelona: Pinto - Daniel Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro, 30.) - Fabregas (Thiago Alcantara, 70.), Messi, A. Sánchez (Mascherano, 78.).
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrao - L. Diarra (Granero, 52.), Xabi Alonso - Özil, Kaká (Callejón, 61.), C. Ronaldo - Higuaín (Benzema, 61.).
gól: Pedro (43.), Daniel Alves (45+2.), illetve C. Ronaldo (68.), Benzema (71.)
sárga lap: L. Diarra (26.), Sergio Ramos (33., 88.), Messi (45.), Casillas (45+1.), C. Ronaldo (54.), Fábio Coentrao (81.), Granero (90.), Pepe (93.)
piros lap: Sergio Ramos (88.)
továbbjutott: a Barcelona, 4-3-as összesítéssel

A két csapat közül nem csak azért készülhetett jobb hangulatban a visszavágóra a Barcelona, mert Madridban nyerte az első meccset, hanem azért is, mert a spanyol Marca című lap megszellőztette, forradalmi a hangulat a Real öltözőjében. A hírek szerint a spanyoloknak, élükön Casillasszal és Sergio Ramosszal nem tetszik, hogy szerintük Mourinho kivételez portugál honfitársaival, a védő állítólag odáig ment, hogy Mourinhónak azt mondta, azért nem érthet egy-egy szituációt, ami a pályán történik, mert nem futott be karriert játékosként.

A két edző közül csak a távozásával kapcsolatos pletykát cáfoló Mourinho változtatott a kezdőcsapaton: Hamit Altintop helyett Arbeloát tette meg jobbhátvédnek, az első meccsen Messi kezére taposó Pepét visszavitte a védelem közepére, elöl pedig egy csatárt egy támadó középpályásra cserélt, így került Benzema a padra, Kaká pedig a pályára.

Mindössze tíz másodperc telt el, és már vezethetett volna a Real: Dani Alves akarta hazaadni a labdát, Piqué elengedte, így a szemfüles Higuaín lecsapott rá, de ziccerben a bal sarok mellé helyezett.


A madridiak nem vicceltek, a harmadik percben Xabi Alonso szabadrúgása után a Barca-védők lesre apellálva megálltak, így Higuaín szabadon fejelhetett, de három méterről Pintót találta el.

Nagyon jól kezdett a Real, uralta az első perceket, jött is az újabb helyzet, Özil játszotta meg a 16-osnál Cristiano Ronaldót, aki Dani Alves szorításában egyből tüzelt ballal, de 30 centivel elvétette a kapu jobb oldalát. A 10. percben villant először a Barca: Alexis Sánchez kapott kissé hosszúnak tűnő indítást Xavitól, Sergio Ramos és Fábio Coentrao között mégis át tudta venni a labdát, ám lőni már nem tudott, a kapuból kilépő Casillas zsákmánya lett a labda.

Egyből jött a Real válasza, Kaká egy kontra végén a bal oldalon zakatoló Ronaldo elé tolta a labdát, aki szinte hasonló helyzetből lőhetett, mint az első meccsen a gólja előtt, Pinto azonban most résen volt, és lábbal védett. A 15. percben Fabregas adott remek passzt Messinek, akitól ritkán látni olyan pocsék labdaátvételt, mint amit ezúttal bemutatott, aztán egy ravasz csavarással próbált javítani, de Casillasnak nem kellett elvetődnie.

Forrás: AFP/Josep Lago
Xavi (jobbra) ezúttal nem a megszokott formáját hozta

A 18. percben Pepe szöglet utáni csúsztatásánál a labda mintha Busquets kezét érte volna, Puhl Sándor erre szokta mondani, hogy nem a kéz kereste a labdát, úgyhogy jogosnak tűnt, hogy Teixeira Vitienes bíró nem büntetőt, hanem újabb szögletet ítélt.

A 26. percben Özil döntött úgy, hogy nem cipeli tovább a labdát, és 25 méterről lőtt, a labda pedig a lécre, majd onnan a gólvonalra pattant, nagy mázlija volt a Barcának.


Másfél perccel később Abidal hozta nehéz helyzetbe Pintót, aki cselezgetni kezdett, de majdnem ráfázott, eladta a labdát, majd javított, amikor Higuaín lövését lábbal védte. Hiába játszott fölényben és veszélyesebben a Real, a vezetést a Barcelona szerezte meg, és persze Messi főszerepet játszott a gólban: a félpályáról indult el, a Real-védők nem érték utol, majd Sergio Ramos és Pepe között a 16-os jobb sarkánál üresen álló Pedrót játszotta meg, aki a jobb alsóba gurított (1-0).


Az első félidő hosszabbításában a sárga lapos Diarra rúgta fel Messit, mégis megúszta a kiállítást, ami komoly csetepatét eredményezett. Az esetet követő szabadrúgásból Xavi a sorfalat találta el, de a lepattanóra érkezett Dani Alves, aki elképesztően nagy gólt akasztott 17 méterről a jobb felsőbe, Casillas akkor sem védhette volna, ha ott áll (2-0).


Nyolc perc pörgött le a második felvonásból, amikor egy szabdrúgás után Sergio Ramos a Barca kapujába fejelt, de a bíró nem adta meg a gólt, a visszajátszás alapján jogosan, mert a védő lerántotta az előtte álló Dani Alvest.


Mourinho hamar kihasználta mind a három cseréjét, levitte Diarrát, Kakát és Higuaínt, a helyükre pedig Callejón, Granero és Benzama érkezett, de a Barcelona uralta a meccset a biztos előnye tudatában. A Real azonban az első félidőben is bizonyította, hogy ért a támadásokhoz, és a lagymatag meccsbe hirtelen életet lehelt, amikor Özil pazar ütempassza után Ronaldo lefutotta Puyolt, kicselezte Pintót, majd éles szögből az üres kapuba gurított (2-1).


Három perccel később már egyenlített a Real: Piqué felszabadítása pocsékra sikerült, Callejón Benzema elé fejelte a labdát, aki egy esernyőcsellel leültette Puyolt, dekázott egyet combbal, majd estében a jobb alsóba lőtt (2-2). Ebben a pillanatban egy gólra volt a továbbjutástól Mourinho csapata.


A 78. percben Benzema lőhette volna a továbbjutás küszöbére csapatát, de hiába szelidített meg egy labdát briliáns technikával, Puyol pont annyit lökött rajta, amennyi miatt a bíró még nem sípol. A 81. percben Fábio Coentrao a gatyájánál fogva rántotta le Messit, amiért ő sárgát, a Barca szabadrúgást kapott, de Messi 30 méterről egy arasznyival fölé csavart.

A kis argentin megnyugtathatta volna a Barca-drukkereket, de szokásával ellentétben rosszul célzott, 17-ről a bal kapufa külső élét találta el. A másik oldalon Ronaldo és Sergio Ramos emelkedett a legmagasabbra egy bal oldali szöglet után, végül a portugál fejelt - veszélytelenül. A 88. percben megint Ramos volt az egyik főszereplő, ezúttal Busquetsszel ugrott fel fejelni, és könyökkel eltalálta ellenfele arcát, amiért megkapta a második sárga lapját, tíz emberre fogyatkozott a Real.


A háromperces hosszabbításban még Pepe gondolt az online fogadókra, és nagyot rúgott Dani Alvesbe, hogy az 1,01-es oddsszal adott sárga lapját most is begyűjtse. Bár az eset miatt vagy fél percet állt a játék, Teixeira Vitienes nem tett rá a hosszabbításra, ami nem igazán tetszett a realosoknak. A 2-2-es döntetlen azt jelenti, a Barcelona jutott a legjobb négy közé, a címvédő Real pedig hiába játszott jobban, újra alulmaradt a katalánokkal szemben.

Szintén elődöntős a Bilbao, amely egy öngólnak köszönhetően Mallorcán is nyerni tudott 1-0-ra, így 3-0-s összesítéssel ment tovább.